כתב תביעה לגירושין – דוגמא
הליך הגירושין כולל בתוכו נושאים רבים וחשובים, ובמאמר הנוכחי נעסוק איך נראית תביעת גירושין לדוגמא. בכל מקרה יש את הנקודות המשמעויות הרלוונטיות רק לאותו מקרה וזה מצריך הרבה חשיבה על בנייית אסטרטגייה מנצחת. יחד עם זאת, יש קו כללי איך לדוגמא יש לנסח תביעת גירושין.
כתב תביעה גירושין
מכיוון שבהליך הגירושין יש הרבה תביעות, חשוב לעשות סדר. לדעת על מה לתבוע ולהוסיף את הנימוקים המכריעים לטובת התביעה. לכן במאמר הנוכחי נעסוק באיך לדוגמא נראה כתב תביעת גירושין.
יש לציין שיש פעמים שבהם בני הזוג עוזבים האחד את השני בצורה חלקה. הם מבינים שלא טוב להם להיות ביחד. שאין ביניהם התאמה. במקרים אלה יש אפשרות לערוך הסכם של כל נושאי הגירושין. זוהי דרך מהירה, קלה וזולה להתגרש. לא תמיד זה כדאי, אבל יש פעמים שיש בזה יתרונות משמעותיים.
במקרה שבו אין הסכמה בין הצדדים על פרטי הגירושין, צריך לפתוח בהליך הגירושין. חלק מאוד מרכזי מהגירושין מתחיל בכתיבת תביעת גירושין.
תביעת גירושין לדוגמא – מה כותבים בכתב תביעת גירושין?
כתב התביעה יתחיל בפרטים הטכניים. כמו מה היה תאריך הנישואין. האם נולדו ילדים או שלזוג אין ילדים. אם יש ילדים, יש לפרט את הפרטים שלהם (כמו תאריך לידה). האם הצדדים חיים עדיין ביחד או שנפרדו. אם הזוג כבר לא חי ביחד, מתי זה קרה ומי עזב את הבית.
לאחר סקירה קצרה של הפרטים הטכניים, יהיה רקע כללי על חיי הנישואין של הצדדים. האם בן/בת הזוג פגע/ה בך. אם כן, מה היה אופי הפגיעה. האם זו הייתה פגיעה מילולית ורגשית. אם זה כלל גם פגיעה פיזית. בנוסף חשוב לכתוב אם הייתה בגידה ו/או אלימות מינית. מה היה היחס שלך לעומת של בן/בת הזוג כלפי הילדים (אם יש ילדים).
השלב הזה הוא חשוב מאוד, כי המטרה היא לשדר מה הייתה ההתנהלות של בני הזוג בחיי הנישואין. כמה שבן/בת הזוג פגע/ה בכם.
לאחר שלב זה, צריך לפרט את כל נושאי התביעות. זה בדרך כלל יכיל דרישה לגט, לתשלום כתובה, לחלוקת רכוש ואיזון משאבים, לאחריות הורית ולמזונות הילדים.
כל אחד מהנושאים הללו הוא נושא בפני עצמו ומצריך השקעה רבה בניתוח המצב הספציפי בו אתם נמצאים. כל אחד מהנושאים הללו ייכתבו בנפרד, תוך סקירה של כל התביעות שלכם בנושא וגם הפרטים סביב אותו נושא. כך למשל בנושא מזונות הילדים חשוב לשים דגש על כל העלויות היכולות להיות. למשל על טיפולים רפואיים חריגים אם יהיו, על חוגי העשרה ותנועות נוער, על טיולים ועוד. בנושא חלוקת הרכוש יש לפרט את כל הרכוש הידוע, את פרטי חשבון הבנק ושאר הנכסים כולל הזכויות הסוציאליות. כמו כן יש לפרט את פרטי הדירה המשותפת (אם יש).
יש גם דרכים לפתור חוסר ידע אודות פרטים שלא ידועים לכם. כך למשל אם אין לכם מידע מדויק על היקף הנכסים, ואתם חוששים שבן/בת הזוג שלכם מנסה להעלים חלק מהנכסים, יש דרך להתמודד עם התופעה.
הוכחות הטענות
חשוב להדגיש שבשלב הראשון אין לכם צורך להוכיח כל טענה. אמנם תצטרכו לדייק מאוד מה להציג בתחילת ההליך ומה לא. אולם לא תצטרכו לבסס את הטענות בשלב הראשוני. בשלבים בהמשך בדרך כלל תצטרכו להוכיח את כל מה שטענתם בהתחלה. לכן הטיעונים צריכים להיות מדויקים, ברורים וחד משמעיים. אולם מבלי לפרט יותר מדי, מה שאף עלול לפגוע בתוצאה הסופית.
חשיבות ההליך
שלב כתיבת התביעה הוא מאוד חשוב. בו תצטרכו לשים לב על כלל הפרטים ולנמק כל תביעה מדוע לדעתכם אתם זכאים לב.
אני נתקל באנשים שחושבים שיגישו לבד את התביעה ורק בהמשך ישכרו טוען רבני שייצג אותם.
הדבר משול לאדם שרוצה לבנות בניין רב קומות, ואומר לעצמו שיתחיל לבנות לבד את ה 10 קומות הראשונות, ורק לאחר מכן הוא יפנה לקבלן שיעזור לו. ברור שבניין כזה הוא בסכנה להתמוטט כל רגע.
כך הוא הדבר גם בייצוג משפטי. יש צורך לבנות את הדברים בצורה יסודית, מנומקת מבחינה משפטית. לכן יש חשיבות קריטית לפנות לטוען רבני כבר בתחילת ההליך כדי שיבנה לכם אסטרטגייה מנצחת בתיק שלכם.