הגשת תביעת משמורת
מאמר זה יעסוק בנושא הגשת תביעת משמורת. להיכן מגישים את תביעת המשמורת?
למען האמת, הנושא הספציפי של משמורת הוא אחר מרוב נושאי הגירושין.
את תביעת הגירושין ניתן להגיש רק לבית הדין הרבני. בית הדין הרבני הוא היחיד שיכול לדון בתביעת הגירושין והכתובה.
ביתר הנושאים, יש סמכות מקבילה לבית הדין הרבני ולבית המשפט לענייני משפחה. כך שלמעשה, הדרך לקבוע את הערכאה שתדון בתיק הינה בהתאם למרוץ הסמכויות.
לפי חוק שיפוט בתי הדין הרבניים, ניתן להגיש את התביעות הקשורות להליך הגירושין (כמו למשל, מזונות וחלוקת הרכוש ועוד) לבית הדין הרבני בכריכה לתביעת הגירושין.
הגשת תביעת משמורת – כרוך מאליו!
כאשר מגישים תביעת גירושין לבית הדין הרבני, אפשר לכרוך לו תביעות נוספות הקשורות לגירושין.
על הכריכה לעמוד במספר כללים שבלעדיהם ניתן יהיה לבטל את הכריכה. אם יבטלו את הכריכה, זה אומר שבית הדין הרבני לא יהיה הערכאה שתדון בתביעות אלה, אלא בית המשפט.
אם כך, לכאורה כאשר מגישים תביעת משמורת, צריך לכרוך אותה לתביעת הגירושין ועליה לעמוד בכללי הכריכה.
חידוש מעניין של בית המשפט הוא שתביעת המשמורת היא אחרת מכל יתר התביעות. לפי הפסיקה, תביעת משמורת כרוכה מעצם טיבה ומטבע הדברים לתביעת הגירושין. לכן, לא צריך לכרוך אותה לתביעת הגירושין, אלא היא נכרכת מאליה.
משמעות העניין הינו הרחבה משמעותית של סמכויות בית הדין הרבני.
משמורת – יש הבדל בין בית דין רבני לבין בית משפט?
מעניין לציין שבנושא הגשת תביעת משמורת אין הבדלים מאוד גדולים בין בית המשפט לבין בית הדין.
יש כמה הבדלים בין הערכאות הללו. כך למשל, במקרים מסוימים יהיו הבדלים דרמטיים בפסיקה ובתשובה לשאלה היכן ישהו הילדים. אך מקרים אלה אינם נחלת הכלל, וברוב המקרים לא יהיו פערים דרסטיים בין הערכאות.
בנוסף, חשוב לציין שיש הבדל מהותי בין בית המשפט לבין בית הדין. השפה בערכאות הללו בנושא הגשת תביעת משמורת היא אולי דומה. בסופו של דבר, שניהם רוצים את טובת הילדים. שניהם שמים את טובת הילדים בראש מעייניהם. אם כי, השפה שלהם היא אחרת. לכן, תצטרכו לתרגם את השפה שלכם לשפה אחרת אם אתם מגישים את התביעה לבית משפט או שאתם בוחרים לנהל את ההליך בבית הדין הרבני.
לצורך זה, תוכלו כמובן להסתייע באנשי מקצוע שיוכלו להדריך אתכם כיצד להתנהל בהגשת התביעה, ובכלל להיכן עדיף לכם להגיש את התביעה.
בהצלחה!