הסכם ממון בין בני זוג נשואים

הסכם יחסי ממון בין בני זוג נשואים

הסכם ממון בין בני זוג נשואים

במאמר זה נעסוק האם אפשר וכדאי לערוך הסכם יחסי ממון בין בני זוג נשואים.

על מנת לענות על שאלה זו, נקדים בקצרה מהו הסכם ממון ומדוע זוגות רבים עורכים הסכם ממון.

ככלל בני זוג שנפרדים, הרכוש שלהם מתחלק בצורה שווה. כך נקבע בחוק יחסי ממון בין בני הזוג.

אמנם ישנם חריגים לכלל זה, אולם ברוב המכריע של המקרים זו תהיה החלוקה.

המצב אצל זוגות רבים הוא שאחד מבני זוג מגיע לנישואין עם כסף רב, ובן הזוג מגיע עם פחות כסף. המשמעות היא שבן הזוג העשיר יותר לוקח בחשבון שיש סיכון רב בנישואין. שכן אם הוא חלילה יתגרש, הוא יקבל רק חצי מהרכוש. זאת למרות שהוא הביא את רוב הכסף.

 

הסכם יחסי ממון – הפתרון

הפתרון לבעיה הזו קיים בהסדרת הסכם יחסי ממון. ההסכם מסדיר את חלוקת הרכוש במקרה של גירושין. ניתן לקבוע חלוקות בסגנונות שונים. את ההסכם יש לאשר בבית הדין הרבני או בערכאה אחרת. לאחר מכן הוא מקבל תוקף משפטי מלא. המשמעות היא שבמקרה של גירושין, יחלקו את רכוש הצדדים בהתאם למה שסיכמו בהסכם ולא בהכרח יחלקו בשוויוניות.

 

לקריאת המאמר העוסק בהסכם ממון – לחצו כאן.

 

הסכם ממון – מתי עורכים?

בדרך כלל עורכים את ההסכם ממון לפני הנישואין של הצדדים. הרבה יותר קל להגיע להסכמה לפני הנישואין. לאחר הנישואין, אין כמעט דרך "לדחוף" את בן הזוג להסכים להסכם ממון. לכן ברוב המקרים יערכו הסכם ממון טרם הנישואין.

 

הסכם רכוש בין בני זוג

האם בלתי אפשרי לערוך הסכם ממון לאחר הנישואין? האם הסכם יחסי ממון הוא רק לזוג לפני הנישואין, ובלתי אפשרי לערוך הסכם יחסי ממון בין בני זוג נשואים?

התשובה היא שאפשר בהחלט לערוך הסכם ממון בין זוג לאחר שהתחתנו. אין כל הבדל משפטי בין הסכם ממון לפני החתונה, לבין הסכם ממון לאחר הנישואין.

בשני המצבים אם עושים את ההסכם בצורה יעילה, הוא יקבל תוקף משפטי מלא.

החיסרון בעריכת הסכם ממון לאחר הנישואין הוא שקשה יותר להגיע להסכמה בנושאים אלה לאחר הנישואין כשכבר אין כל כך קלפים להתמקח עליהם.

לכן ההמלצה היא לערוך הסכם ממון לפני הנישואין. אם לא ערכתם הסכם ממון לפני הנישואין, ההמלצה במקרים מסוימים תהיה לערוך הסכם ממון לאחר החתונה.

חשוב מאוד שמי שיערוך את ההסכם ממון יהיה טוען רבני מקצועי שיש לו ניסיון בעריכת הסכמי ממון. כל מילה בהסכם ממון יכולה להיות בעלת השלכות כלכליות של הרבה מאוד כסף. לכן כדאי לפנות לטוען רבני בעל ניסיון בתחום זה, על מנת שיערוך את ההסכם ממון בצורה הכי יעילה.

תוכן עניינים

לייעוץ חינם השאירו פרטים בטופס

שלא תפספסו

לשיחת יעוץ חינם

נושא הפניה

לפני שאתם יוצאים

שלא תפספסו פגישת יעוץ חינם

נושא הפניה