הגשת תביעת גירושין בבית המשפט לענייני משפחה
מאמר זה יעסוק בנושא הגשת תביעת גירושין בבית המשפט לענייני משפחה.
נפתח בסיפור קצר: לפני זמן מה פנה אלי אדם וביקש להיפגש איתי באופן דחוף. תמהתי מה הדחיפות הכל כך קריטית? אכן, אני משתדל להיות מאוד זמין עבור הלקוחות, אבל פה זה היה נראה קצת חריג. הוא ביקש להיפגש כמה שיותר מהר ואפילו בשעות לא סטנדרטיות, העיקר שתהיה פגישה כמה שיותר מהר.
אוקיי, הסכמתי לו לאחר שהוא הסביר לי שהעניין מאוד מאוד חשוב ודחוף לו.
קבענו להיפגש, ואכן נפגשנו בשעה שקבענו.
הוא בא אלי בסערת רגשות גדולה מאוד. ניסיתי להבין מה הבעיה ובמה אני יכול לעזור לו. הוא סיפר לי שאשתו רוצה להגיש נגדו תביעת גירושין בבית המשפט לענייני משפחה. ביררתי את הפרטים, מבחינת ילדים, ורכוש ועוד. הוא לא דאג על הנושאים הללו. אין להם רכוש משותף כמעט. והילדים שלהם כבר גדולים בני 30+.
"אז ממה אתה כל כך דואג?" – שאלתי אותו.
הוא ענה לי שהכתובה היא על סכום של 180,000 ש"ח. הוא דואג מאיפה יהיה לו לשלם סכום עתק שכזה.
הרגעתי אותו והסברתי לו שאין לו כל סיבה לדאגה. גם אם האישה תתבע בבית המשפט לענייני משפחה, היא לא תוכל לתבוע אותך על נושא הכתובה בערכאה הזו.
הוא התפלא, אבל נרגע כשהבין את הנושא הזה. במקביל, ולאחר שנרגע, הצלחתי לגבש את האסטרטגיה המנצחת ולהוכיח שאינו צריך לשלם את הכתובה, משום שאשתו היא האשמה הבלעדית בגירושין.
תיק גירושין ברבנות – על מה אפשר להגיש?
הליך הגירושין מתאפיין לעתים רבות בחוסר ודאות. לכן יש לעשות סדר איזו תביעה ניתן להגיש ולהיכן.
את תביעת הכתובה אי אפשר להגיש לבית המשפט לענייני משפחה. יתרה מזאת, הערכאה היחידה שיכולה לדון בנושא הכתובה היא רק הערכאה של בית הדין הרבני. רק הם יכולים לדון בנושא הכתובה.
לכן במקרה של אותו לקוח לא היה מקום לבהלה. כיוון שבכל מקרה אשתו לא הייתה יכולה להגיש את תביעת הכתובה לבית המשפט לענייני משפחה. אמנם היה צורך לטפל בנושא ולגבש את הקו בתיק באופן יעיל. אולם יש לשים לב להיכן להגיש כל תביעה.