פתיחת תיק גירושין ברבנות
הליך הגירושין במדינת ישראל מתחיל בפתיחת תיק גירושין ברבנות. פתיחת תיק לצורך גירושין הינו הליך מורכב שבעיקרו נתינת הגט על ידי הגבר לאשה. אך הוא כולל בתוכו את כל מעטפת ההיפרדות בני הזוג. ממזונות וכתובה ועד משמורת הילדים.
לפי החוק במדינת ישראל, לבית הדין סמכות עליונה בכל הנוגע לתהליך הגירושין. רק בית הדין יכול לאשר לבסוף את תוקף הגט.
ישנו הבדל בפתיחת תיק גירושין ברבנות אם זה בהסכמה, או בתביעת רק אחד מהצדדים.
גירושין בהסכמה
במקרה ובני הזוג מגיעים יחד להסכמה לפתיחת תיק גירושין, יערכו בני הזוג הסכם גירושין שחתום על ידם, הכולל את הסכמתם בנוגע למשמורת הילדים, מזונות, וחלוקת רכוש. ויגישו אותו לבית הדין בשעת פתיחת התיק ויצרפו את ההסכם הנ"ל לבקשת הגירושין.
בית הדין בוחן את ההסכם, ושמגיע בית הדין להחלטה שההסכם הוגן ומשקף את עמדת שני הצדדים הוא מאשר אותו ונותן לו תוקף דיני. נדגיש: התוקף שבית הדין נותן להסכם הינו כמו פסק דין, ולעתים אף מעבר לכך.
ככלל מומלץ מאוד לערוך הסכם כזה בליווי טוען רבני מקצועי או עורך דין לדיני משפחה. זאת, כדי למנוע טעויות קריטיות בחלוקת הנכסים ובמשמורת הילדים.
גירושין שלא בהסכמה
במקרה שרק צד אחד מעוניין לפתוח תיק גירושין, מוטל עליו להגיש בקשת תביעת גירושין לבית הדין הנמצא באזור המגורים של הצד שכנגדו או בבית הדין באזור המגורים המשותף שלהם.
התביעה צריכה לכלול פרטים על בני הזוג ובאי כוחם, כגון טוען רבני או עו"ד. ועילות מספקות לתביעת גירושין.
לחצו כאן לקריאת המאמר העוסק בהגשת תביעת גירושין כרוכה לבית הדין הרבני.
סידור הגט
ענייני סידור הגט יכולים להיעשות רק בבית הדין הרבני בלבד. לו הסמכות העליונה בגירושין. באם פותח התיק רוצה לדון בנושאים נוספים, הוא חייב לפתוח כל תיק נפרד לכל נושא. לצורך הדוגמה תביעת מזונות מחייבת את התובע או התובעת בפתיחת תיק נוסף, וכן הלאה לגבי משמורת הילדים וכו'.
בשלב הראשון יפנה בית הדין את הצדדים להליך גישור. בהליך הזה ינסה המגשר המקצועי להביא את בני הזוג לידי הסכמה בתהליך הגירושין. במקרה של הסכמה בין הצדדים תהליך הגירושין יהיה קצר משמעותית.
באם לא הגיעו הצדדים להסכמה, בית הדין ידונו על הבקשה לתביעת הגירושין, וכן ידונו על חלוקת רכוש, מזונות הילדים ושאר החובות שבין האיש לאשה.
פתיחת תיק גירושין ברבנות – בירוקרטיה מורכבת
בית הדין הרבני הינו גוף משפטי לכל דבר ועניין, לכן כל דיון והגשת מסמכים לבית דין חייב להיעשות ע"י אמצעי זיהוי כגון תעודת זהות או דרכון בתוקף, וכן כל מסמך שיוגש לבית הדין על ידי הצדדים כגון הסכם ממון, יקבל את תוקף חלוט ע"י בית הדין. תוקף זה הינו בעל כוח ככל מסמך משפטי שישנו, כגון לעניין הוצאה לפועל והתערבות מצד גורמי משטרה ולשכות הרווחה.
לחצו כאן לקריאת המאמר העוסק בנושא עלות פתיחת תיק גירושין ברבנות.
טוען רבני לפתיחת תיק גירושין ברבנות – האם מומלץ לקחת?
התשובה היא חד משמעית כן.
כמעט בלתי אפשרי לצד אחד לייצג את עצמו, ריבוי הפרטים המשתנים ואופן סידור הטענות בדיונים מחייבים בעל מקצוע עם ניסיון בתחום שמכיר את מסדרונות בית הדין שילווה את התיק מתחילתו ועד סופו, כגון איך לתבוע דמי כתובה מבלי לפגוע מדמי המזונות, או האם אפשר לדרוש משמרת משותפת על ילדים קטנים שמתחת גיל שש..
הליך הגירושין יש לו השפעה רבה על המשך חייהם של בני הזוג, ובפרט אם יש להם ילדים משותפים, דבר המביא אתו היבט ריגשי משמעותי.
כל הדברים האלה מחייבים טוען רבני שילווה אתכם בפתיחת התיק גירושין ברבנות, ועד לסגירתו.
חשוב שלפני שאתם פונים לטוען רבני בדקו כמה דברים. א. האם יש לו ניסיון בתחום. ב. האם יש עליו המלצות. ג. והכי חשוב אם יש לו תעודה רשמית הכוללת מספר רישיון.