גישור

גישור

גישור – מהו?

בני זוג רבים שנמצאים בזוגיות חורקת, פונים להליך גישור. המשמעות של הליך הגישור הינה שבני הזוג פונים לצד שלישי וניטרלי, שהוא ינסה להביא את את הצדדים להסכמות בנושאים השונים.

התוצאה לא תמיד תהיה שלום בית. לעיתים בני הזוג אף יגלו שהתקשורת ביניהם השתפרה מאוד בעקבות הגישור, מה שיביא לכך שהם ירצו להמשיך בחיים המשותפים.

אולם לעיתים התוצאה תהיה שבני הזוג יתגרשו. אולם הגירושין יהיו בהסכמה.

חשוב להדגיש שהליך הגירושין יקרה רק בהסכמה. המגשר אינו מחייב את הצדדים להגיע להסכם מסוים, ובכל שלב אם אחד הצדדים אינו מרוצה, הוא יכול לסגת ולפרוש מההליך.

כיום בני זוג שרוצים לתבוע תביעת גירושין, חייבים לפתוח בהליך ליישוב סכסוך. במסגרת ההליך ינסו לגשר על הפערים בין הצדדים ולחתור להסכמות. במסגרת הליך זה, בית המשפט או בית הדין יהיה זה שיפנה למגשר.

אולם ניתן לפנות למגשר אף ללא הפניית בית המשפט או בית הדין. אפשר ואף כדאי לפנות למגשר באופן עצמאי.

לאחר שהצדדים מגיעים להסכמה, הם מביאים את ההסכם לאישור בית המשפט או בית הדין. לאחר האישור, ההחלטה מקבלת תוקף של פסק דין.

להליך הגישור יש יתרונות רבים. להלן נפרט את חלקם.

 

גישור – הסכמת הצדדים

אחד היתרונות בגישור הוא שבהליך זה הצדדים עצמם הם אלה שקובעים את ההסכם. הם יכולים לקבוע מה שהם רוצים. לעיתים נראה ששני הצדדים רוצים דברים שסותרים זה את זה. אולם מגשר מקצועי יודע לתת פתרון יעיל, כך ששני הצדדים ייצאו מרוצים.

אם מנהלים תביעות בערכאה משפטית, התוצאה בדרך כלל לא תהיה משביעת רצון עבור לפחות אחד מהצדדים. בדרך כלל התוצאה אף לא משביעה את רצון שני הצדדים גם יחד. לכן היתרון של גישור הוא בכך שהצדדים הם אלה שמסכמים ומכריעים את עתידם.

יש סטיגמה שבמסגרת הליך הגישור שני הצדדים מתפשרים ומוותרים. לא רק שהסטיגמה הזו אינה נכונה בעליל. אלא אפילו המצב שמתרחש הוא ההיפך המוחלט. הצדדים לא באים להליך הגישור כדי להתפשר. מטרת הצדדים היא להגיע לתוצאה משביעת רצון שבה הם יקבלו את מה שהם רוצים.

 

יכולת להשפיע על נושאים שאי אפשר להשפיע עליהם בגישות אחרות

לעיתים רבות בני הזוג מתלוננים זה על זה על נושאים שלא ניתנים להכרעה בערכאה משפטית. לדוגמא מצב בו בן הזוג מסית את הילדים נגד ההורה השני הוא מצב שנקרא ניכור הורי. מצב זה מאפשר תביעות בסכומי כסף גדולים על מנת להרתיע את בן הזוג מהסתות שכאלה. אולם במצבים רבים, ההתנהלות היא גבולית. לא כל מילה שהורה אמר לילד נגד ההורה השני הופך אוטומטית לניכור הורי.

מצב זה מפריע מאוד (ובצדק) לבן הזוג. אי אפשר לתבוע על דבר כזה לערכאה משפטית. לעומת זאת כאשר הצדדים מגיעים לגישור, הם בדרך כלל ימתנו את השיח, ואף יוכלו להביע את רגשותיהם ואת הנימוקים לכך שהדבר מפריע להם. בהליך הגישור תוכלו להגיע לפתרון גם על דברים שלא תוכלו לפתור בביתה משפט או בבית הדין.

 

גישור – מהירות ההליך

הליך הגישור הינו מהיר מאוד. בדרך כלל לאחר כ 3 מפגשים כבר תגיעו להסכמה מלאה על כלל הנושאים הקשורים לגירושין. ההליך חוסך מתח מיותר. הוא הליך פרקטי, מהיר ונוח.

 

כמה עולה הגישור?

מכיוון שההליך הינו מהיר, הוא גם זול משמעותית מהליך התביעות בבית משפט או בבית הדין. אמנם זה משתנה בהתאם למספר המפגשים, אולם התוצאה היא שהצדדים מגיעים להסכם בצורה הכי יעילה, מהירה וזולה. אמנם גם הליך זה עולה אלפי שקלים, אבל זה מתגמד לעומת העלויות בהליכים מקבילים.

 

מיהו המגשר?

המגשר הינו אדם בעל ניסיון בתחום זה. חשוב לפנות למגשר מקצועי שיש לו ניסיון בתחום זה. לא כל אדם שהוא בעל הכשרה מקצועית של מגשר, הוא גם בעל הניסיון בתחום זה. לכן חשוב לשאול כמה ידע וניסיון יש למגשר בהליכי הגישור.

תוכן עניינים

לייעוץ חינם השאירו פרטים בטופס

שלא תפספסו

לשיחת יעוץ חינם

נושא הפניה

לפני שאתם יוצאים

שלא תפספסו פגישת יעוץ חינם

נושא הפניה