הסכם יחסי ממון

הסכם יחסי ממון

הסכם יחסי ממון

מאמר זה יעסוק בנושא הסכם יחסי ממון. נדון במשמעות של הסכם יחסי ממון. מדוע בכלל צריך הסכם זה? מה התוקף של ההסכם, ואיך לעשות את ההסכם בצורה הטובה והיעילה ביותר מבחינה משפטית?

 

הסכם יחסי ממון – מה זה?

ככלל, כאשר בני זוג מתגרשים, מחלקים את הרכוש ביניהם בצורה שווה. זה כולל כספים משותפים. זה כולל כמובן דירה, ואפילו זכויות סוציאליות. מחלקים את כל הרכוש חצי חצי (למעט מקרים חריגים).

 

לחצו כאן כדי לקרוא עוד על חלוקת הרכוש בין בני הזוג.

 

לחצו כאן כדי לקרוא עוד על חלוקת הזכויות הסוציאליות בהליך הגירושין.

 

כאשר אחד מבני הזוג הביא עמו כספים רבים יותר לחתונה, יש לו חשש מסוים. שכן אם הם יתגרשו, יחלקו את הרכוש בצורה שוויונית מבלי להתחשב כמה כסף הביא כל צד. זה יכול להיות מאוד רווחי בשביל בן הזוג שלא הביא עמו כסף רב. אבל זה פוגע בבן הזוג שהביא איתו הרבה כסף. המשמעות של זה יכולה להגיע להון תועפות.

לכן כדאי לערוך הסכם ממון. במסגרת ההסכם כותבים מה יקרה במצב של גירושין. כמה כל צד יקבל.

אם ההסכם נעשה בצורה היעילה מבחינה משפטית, המשמעות היא שבמצב של גירושין יחלקו את הרכוש בהתאם להסכם.

 

על מה לשים לב?

יש כמה דברים שצריך לדעת לפני שעורכים הסכם ממון.

חשוב להבין את ההשלכות של כל צעד בנושא. לדעת כיצד לנסח הסכם ממון בצורה שתהיה יעילה ובעל תוקף משפטי. להבין את המשמעות של כל בחירה בניסוח, ולדעת איך להגן על עצמכם מבחינה כלכלית.

לכן כדאי מאוד לפנות לטוען רבני שיערוך את ההסכם ממון. הטוען הרבני הוא איש המקצוע הבקיא בנושאים אלה. הוא בעל ההכשרה המקצועית בעריכת הסכמי ממון.

אמנם זה יעלה לכם סכום כסף מסוים בשביל לשכור את שירותיו של הטוען הרבני. אולם הסכום יהיה נמוך בהרבה מאשר לקחת את הסיכון שבמקרה של גירושין תפסידו הון רב.

 

אישור הסכם יחסי ממון

על מנת שההסכם יהיה תקף מבחינה משפטית, יש לאשר אותו. יש גורמים שונים המוסמכים לאשר הסכם ממון ואין חובה לאשר את ההסכם דווקא בבית משפט.

רבים אינם מודעים ליכולות הרלוונטיות לאישור הסכם יחסי ממון ולכן מחכים זמן רב לאישור של בית המשפט. אולם מי שמכיר את התחום יידע לכוון אתכם כדי לקבל אישור מהיר ביעילות רבה ובשירות נגיש ונוח.

 

הסכם ממון בין בני זוג

רבים חושבים שניתן לערוך הסכם ממון רק לפני הנישואין. ובמידה שלא ערכו הסכם, אי אפשר לערוך את ההסכם לאחר החתונה. זוהי טעות נפוצה. ניתן בהחלט לערוך הסכם ממון גם לאחר הנישואין. אמנם הדבר מעט מורכב יותר שכן ההסכם דורש את הסכמת שני הצדדים. לאחר החתונה לעיתים יהיה קשה יותר לגבש הסכמה כזו, אבל מהחינה משפטית הדבר אפשרי ואף מומלץ במצב שבו משום מה לא נערך הסכם בעבר.

 

לחצו כאן כדי לקרוא על המשמעויות הקיימות בעריכת הסכם ממון לאחר הנישואין.

 

סיכום

ההסכם נועד כדי להגן על בני הזוג מפני קושי כלכלי משמעותי במקרה של פרידה. לכן כדאי מאוד לערוך את ההסכם בצורה שתהיה היעילה ביותר מבחינה משפטית.

 

חשוב לזכור: הסכם יחסי ממון מבטח את עתידכם. הקדישו לכך מחשבה ופנו לטובים ביותר על מנת לבטח את עתידכם הכלכלי!

תוכן עניינים

לייעוץ חינם השאירו פרטים בטופס

שלא תפספסו

לשיחת יעוץ חינם

נושא הפניה

לפני שאתם יוצאים

שלא תפספסו פגישת יעוץ חינם

נושא הפניה