משמורת משותפת – התנאים למשמורת משותפת
מה התנאים הנדרשים לקיום מסגרת של משמורת משותפת?
כאשר בני הזוג נמצאים בהליך הגירושין וסוגיית הילדים עולה על הפרק, יש כמה פתרונות. לעיתים יקבעו שהורה אחד יהיה המשמורן. אולם בדרך כלל יקבעו שתהיה משמורת משותפת.
כאמור הפתרון הזה הוא הנפוץ ביותר, אבל הוא לא מחייב.
יש מספר תנאים בסיסיים כדי לאפשר משמורת משותפת.
משמורת משותפת – תנאים מרכזיים למשמורת משותפת
סוג ההורים
ראשית כאשר בית הדין או בית המשפט ייכנס לעוביי הקורה לפתור את נושא הילדים, הם ינסו להתרשם מאישיות ההורים. הם יבדקו עד כמה אכפת להורים מילדיהם. כמה הוא מסורים ומתפקדים כהורים.
לעיתים הורה אחד מעוניין להיות משמורן יחיד על הילדים. ואז הוא מנסה להמציא שההורה האחר פוגע בילדים. זו תופעה מצערת שמחייבת התייחסות מקצועית כדי להתמודד מול סיטואציה כזו. לעיתים מדובר בהורה שאכן פגע בילדים, אבל לפעמים מדובר בהאשמת שווא כדי לסחוט את ההורה השני. לדוגמא, לחצו כאן.
במקרה שאחד ההורים אכן פוגע בטובת הקטינים, יהיו בדרך כלל מפגשים עם ליווי מקצועי. זה הפתרון הנפוץ מול הורה שנחשד שמתעלל בילדיו. זו יכולה להיות התעללות פיזית, נפשית, מינית, או כל פגיעה אחרת.
מרחק מגורים
תנאי חשוב נוסף לקיום הסדר של משמורת משותפת, זהו מרחק המגורים בין שני ההורים. הגישה היא שכשהילדים נודדים בין הורה אחד לשני, על ההורים לגור בסמיכות יחסית האחד לשני. המטרה היא שהילדים לא יצטרכו לנדוד בשעות נסיעה ארוכות. יש כמה גישות לקביעת הרדיוס של מרחק המגורים בין ההורים.
לקריאת המאמר אודות רדיוס המרחק האפשרי בין ההורים שנמצאים בהסדר של משמורת משותפת, לחצו כאן.
קשר סביר בין ההורים
תנאי משמעותי נוסף שחשוב כדי לקיים משמורת משותפת זה התקשורת בין ההורים.
בדרך כלל הורים שהתגרשו אינם בקשר טוב ביניהם. יש סכסוך (לעיתים אפילו סכסוך עז) ביניהם. הלא זה מה שהוביל לגירושין.
יחד עם זאת יש מצבים בהם ההורים מתעלים מעל עצמם. הם מסוגלים לתקשר עם ההורה השני. גם אם לא בתקשורת רציפה, אבל לפחות בצורה סבירה. התקשורת הזו חשובה מאוד לטובת הילדים. לכן הערכאה השיפוטית תבדוק את טיב הקשר בין ההורים לפני שיקבלו החלטה על משמורת משותפת.
ישנם לא מעט זוגות שמתמודדים בהליך גירושין ואינם יודעים איך מבצעים את הדברים. לאן פונים ואיך משיגים את מה שרוצים. לכן לקריאת המדריך איך לפתוח תיק גירושין בבית הדין הרבני לחצו כאן.