פתיחת תיק גירושין ברבנות – מה להביא לבית הדין?

פתיחת תיק גירושין ברבנות - מה להביא?

פתיחת תיק ברבנות – גירושין – כיצד?

אם אתם נמצאים בפתיחת תיק גירושין ברבנות אתם לבטח תוהים מה להביא? מה עליכם להביא לפתיחת הליך הגירושין ברבנות?

בני זוג שפותחים לראשונה בחייהם בהליך הגירושין, הם בדרך כלל מבולבלים ואינם יודעים איך עושים את זה בתכל'ס. הם מבינים בחשיבות הייצוג ע"י טוען רבני מוסמך, אבל הם תוהים מה עליהם להביא לפתיחת תיק הגירושין ברבנות. איזה מסמכים עליהם להביא על מנת לפתוח בהליך הגירושין.

אז יש מסמכים פשוטים שצריך להביא. כמו לדוגמא תעודת זהות וספח.

 

האם יש צורך להביא מסמכים נוספים?

יש בנושא הזה כמה פרטים שעשויים להשתנות ממקרה אחד למשנהו.

ניתן לחלק את הליך הגירושין לשני סוגים מרכזיים. יש הליך לגירושין בהסכמה. בהליך הזה הצדדים מסכימים על כל פרטי הגירושין. לעומת זאת יש הליך גירושין ללא הסכמה. בהליך הזה אין הסכמות בין הצדדים בנוגע לפרטים סביב הגירושין.

ככלל הליך גירושין בהסכמה הוא הליך מהיר, פשוט וזול. לעומת הליך גירושין שלא בהסכמה הוא בדרך כלל איטי ומורכב, וגם יקר יותר.

הבדל נוסף בין הליך גירושין בהסכמה לבין הליך גירושין שלא בהסכמה הוא בטפסים שצריך להביא בתכלס לבית הדין הרבני בפתיחת ההליך.

חשוב לדעת שלפי החוק (וזה תקף גם בביה"ד הרבני) בני זוג שפותחים בהליך הגירושין, חייבים לעבור מסלול של הליך ליישוב סכסוך לפני שהם פותחים בהתדיינות אודות הגירושין. זהו הליך שאורך כחודשיים, ובו מנסים לפתור את הסכסוך ולהגיע להסכמות. לרוב ינסו להוביל להליך של גישור ולגירושין בהסכמה.

במקרים רבים בני זוג מצליחים להגיע להסכמה כתוצאה מההליך ליישוב סכסוך. מצד שני יש הרבה מאוד פעמים שלמרות הניסיונות להגיע להסכמה, ההליך לא נושא פירות. לכן הצדדים פותחים בהלין גירושין שלא בהסכמה.

כשהצדדים לא מגיעים להסכמות, הם יכולים לפתוח בתביעה לגירושין רק לאחר תום ההליך ליישוב סכסוך.

 

פתיחת תיק גירושין בבית הדין – מה צריך להביא בתכלס?

כדי לפתוח בהליך הגירושין כל שעליכם להגיש יהיה טופס של בקשה ליישוב סכסוך. זהו טופס פשוט שבו עליכם למלא את הפרטים שלכם. הטופס אינו מתייחס כלל לנקודות המחלוקת.

לאחר שתגישו את הטופס, יזמינו אתכם לפגישות מהו"ת. פגישות מהו"ת אלה פגישות מידע היכרות ותיאום המתקיימים ביחידת הסיוע במסגרת ההליך ליישוב סכסוך.

אם יש ביניכם הסכמה לגירושין ועל כל הפרטים סביב הגירושין (כמו משמורת הילדים ורכוש וכתובה ועוד), כל שעליכם לעשות הוא להגיש לביה"ד הסכם גירושין. הסכם זה מכיל בתוכו את כל פרטי ההסכמות בכל התחומים הרלוונטיים. לאחר שבית הדין הרבני ידון בהם, הוא יקבל לרוב תוקף של פסק דין. המשמעות היא שהפרה של ההסכם, כמוה כהפרה של פסק דין על כל המשמעויות הנלוות לכך.

יש חשיבות קריטית בניסוח ההסכם. חוסר מקצועיות בניסוח ההסכם יביא לפגיעה לטווח ארוך בזכויות המגיעות לכם. לכן חשוב שטוען רבני מוסמך ילווה אתכם בהליך, וינסח ויגיש את הסכם הגירושין.

נקודה נוספת שחשוב להדגיש היא שבביה"ד הרבני (בניגוד מוחלט לבית המשפט) אין צורך להביא את הראיות בתחילת הליך הגירושין. זו נקודה שעשויה להיות קריטית להצלחה בהליך, ורבים אף לא מודעים לה. לכן חשוב שטוען רבני מקצועי ילווה אתכם בהליך, והוא יידע להדריך מה כדאי להגיש בתחילת ההליך, ואילו דברים כדאי "לשלוף" בשעת הכושר.

כשטוען רבני מקצועי מלווה אתכם, הוא ידריך אתכם מה אתם אמורים להביא לבית הדין הרבני והוא יעשה עבורכם את העבודה של הניסוח והייצוג כדי שתנצח בהליך.

תוכן עניינים

לייעוץ חינם השאירו פרטים בטופס

שלא תפספסו

לשיחת יעוץ חינם

נושא הפניה

לפני שאתם יוצאים

שלא תפספסו פגישת יעוץ חינם

נושא הפניה