משמורת משותפת ללא הסכמת האם
מאמר זה יעסוק בנושא משמורת משותפת ללא הסכמת האם. נענה על השאלה האם הדבר אפשרי בכלל. או שצריך את הסכמת האם בשביל הסדר של משמורת משותפת.
משמורת משותפת – מה זה?
משמורת משותפת זה הסדר שקובע שהילדים יהיו אצל שני ההורים. קובעים את הימים שבהם הילדים יהיו אצל כל אחד מההורים. ההסדר הזה לא קורה באופן אוטומטי, אבל הוא מאוד נפוץ וקיים במקרים רבים מאוד.
את ההסדר של המשמורת קובעים לאחר שבודקים מהי טובת הילד. עושים זאת באמצעות תסקיר שרותי הרווחה. הם מתרשמים מההתנהלות של כל אחד מההורים כלפי הילדים. הם גם בודקים את הקשר הקיים בין שני ההורים. ככל ששני ההורים הם הורים טובים, וככל שהקשר שבין ההורים הוא סביר, כך הסיכויים להגיע להסדר של משמורת משותפת עולים בצורה רבה מאוד.
בשביל להגיע להסדר של משמורת משותפת, לא צריך שהקשר בין ההורים יהיה ממש טוב. הרעיון הוא רק שההורים יתנהלו בצורה עניינית ויחשבו מהי טובת הילד ושלא יתנהלו רק מרצון לנקום בבן/בת הזוג.
לכן הדבר הכי חשוב שבודקים לפני הגעה להסדר של משמורת זה מהי טובת הילד.
משמורת משותפת ללא הסכמת האם – אפשרי?
כאשר באים להחליט על משמורת משותפת, רוצים להתרשם מההתנהלות של הצדדים ומטובת הילד. ישמעו את עמדת הצדדים וינסו להתחשב בעמדות הללו ככל והן יציגו את הטענות בצורה המקצועית עם הנימוקים הרלוונטיים והמקצועיים.
מצד שני ההורים לא יכולים לעכב את ההסדר של המשמורת סתם כך. הם לא יכולים לעכב רק מרצון אישי או מרצון לנקום או לסחוט את הבן/בת זוג.
לכן כאשר באים להתנגד להסדר של משמורת משותפת, צריך לנמק את זה באמצעות טענות מאוד מקצועיות וממוקדות שיפריכו את האפשרות הזו. זה מורכב מאוד ותלוי גם בהרכב שמחליט בעניין.
ככלל לא צריך את הסכמת הצדדים בשביל להגיע למשמורת משותפת, אבל בהחלט ניתן לומר שכל צד יכול לעכב את ההגעה למשמורת משותפת אם הנסיבות מצדיקות את זה ואם הוא מגיע עם ייצוג מקצועי ומנוסה.
לשם כך יש להגיע עם ייצוג של טוען רבני מקצועי שיידע למקסם את ההצלחות שלכם בתיק, לטובתכם ולטובת הילדים שלכם.
סיכום
לא צריך את הסכמת הצדדים בכדי להגיע להסדר של משמורת משותפת. אולם כל אחד מההורים יכול להביע את דעתו בנוגע להסדר המשמורת. ככל והוא יגיע עם ייצוג יותר מקצועי, כך הסיכויים להגיע להסדר משמורת שהוא רוצה, גבוה בצורה משמעותית מאוד.