מזונות במשמורת משותפת פסק דין

מזונות במשמורת משותפת פסק דין

מזונות במשמורת משותפת פסק דין

מאמר זה יעסוק בפסק דין הנוגע לתשלום דמי מזונות במשמורת משותפת. נסקור במאמר זה את ההשלכות של פסקי דין שונים בנוגע לחובת המזונות במשמורת משותפת.

 

פסקי דין משמורת משותפת

בנושא הזה קיימים הבדלי גישות מאוד משמעותיים בין בית המשפט לענייני משפחה לבין בית הדין הרבני. להלן נסקור את הגישות השונות בנושא. הן בבתי הדין הרבניים, והן בבתי המשפט לענייני משפחה.

 

מזונות במשמורת משותפת פסק דין – בבית הדין הרבני

הגישה בבתי הדין הרבניים היא שככלל חובת המזונות הם על האבא. אמנם במקרים מסוימים האמא גם חייבת לזון את ילדיה, אולם זהו חיוב בדרגה נמוכה יותר.

 

מזונות במשמורת משותפת פסק דין – הגישה בבית המשפט

הגישה בבית המשפט היא שונה. בית המשפט מתייחס מאוד לסוג המשמורת ולהכנסות כל אחד מההורים. ההבדל בין סוג המשמורת והכנסות הצדדים ישפיע בצורה דרמטית על החובה לשלם את המזונות. לצורך הדוגמא אם ההכנסות של שני ההורים הן שוות והמשמורת היא משמורת משותפת, הגישה בבית המשפט נוטה לחלק את תשלום המזונות בצורה שוויונית בין ההורים.

 

משמורת משותפת – פסק דין תקדימי

יתרה מזאת, בדרך כלל במצב של משמורת משותפת ביהמ"ש יבטל כליל את חובת המזונות. מתוך הנחה שכשהילדים יהיו אצל האבא, הוא ידאג להם לכל צרכיהם. וכשיהיו אצל האמא, היא תדאג להם לכל הדברים. לפיכך בדרך כלל קיימת חובת מזונות רק על הוצאות חריגות בלבד.

 

היכן עדיף לדון בנושא המזונות?

כאשר באים לפתוח את התיק, עולה השאלה היכן עדיף לפתוח את התיק. יש סטיגמה ולפיה עדיף לגבר לפתוח את התיק בבית הדין הרבני. לעומת זאת עדיף לאישה לפתוח את התיק בבית המשפט לענייני משפחה.

אולם סטיגמה זו כלל אינה נכונה. ניתן לראות מדוגמא זו, עד כמה מדובר בסטיגמה שאינה קשורה כלל למציאות כל שהיא.

הלוא בית הדין הרבני לא נוטים לחייב את האישה בדמי מזונות. הם נוהגים בדרך כלל להטיל את כל חיוב המזונות על האבא בלבד.

לעומת זאת בתי המשפט לענייני משפחה נוטים לחייב גם את האמא בתשלום המזונות.

 

סטיגמה? לא תמיד זה נכון!

דוגמא זו ממחישה את העובדה שהסטיגמות לא בהכרח נכונות. זוגות רבים חושבים שבתי המשפט הם לטובת האישה, ואילו בתי הדין הם לטובת הגבר. אמנם יש מקרים שזה נכון. אולם במקרים רבים מאוד, המציאות הפוכה לחלוטין.

במקרה הבא אספר על סיפור שהתרחש לא מכבר. לקוחה פנתה אלי וסיפרה לי שברצונה להתגרש. לאחר ששמעתי את סיפורה, המלצתי לה לפתוח את תיק הגירושין דווקא בבית הדין הרבני. כאשר בעלה שמע שהיא פתחה את התיק בבית הדין הרבני, הוא די נרגע… הוא חשב שהמצב הזה משחק לטובתו. התוצאה הסופית הוכיחה לו שלא רק שהמצב הזה לא שיחק לטובתו, אלא ההיפך המוחלט הוא הנכון. בבית הדין הרבני הוא הפסיד באופן מהדהד את התיק, ואילו האישה זכתה באופן מוחץ.

לכן חשוב להתנער מסטיגמות, וכדאי שטוען רבני ישמע את הסיפור שלכם וימליץ בפניכם היכן עדיף לפתוח את התיק, וכיצד לנהל את התיק שלך בצורה הטובה והיעילה ביותר.

 

סיכום

אמנם הדבר תלוי בפרמטרים שונים כמו הסדר המשמורת, רמת ההכנסה של כל אחד מהצדדים. אולם ניתן לומר באופן גורף שככלל לעיתים רבות דווקא לאישה יהיה עדיף לפתוח את התיק בבית הדין הרבני. נכון שהסטיגמה היא הפוכה, אבל הסטיגמה אינה מתיישבת עם העובדות.

תוכן עניינים

לייעוץ חינם השאירו פרטים בטופס

שלא תפספסו

לשיחת יעוץ חינם

נושא הפניה

לפני שאתם יוצאים

שלא תפספסו פגישת יעוץ חינם

נושא הפניה