הסדרי ראיה משמורת משותפת
מאמר זה יעסוק בנושא הסדרי ראיה משמורת משותפת. השאלה שחוזרת על עצמה פעמים רבות היא: "מה המשמעות של הסדרי ראיה?"
הסדרי ראיה משמורת משותפת – מה קובעים?
כשקובעים את ההסדר של משמורת משותפת, קובעים על כל התהליך. מפרטים בפירוט מדויק ככל הניתן של הזמנים. כלומר קובעים איך מחלקים את הימים בימי חול.
כמו כן קובעים היכן ישהו הילדים בשבתות ובחגים. בדרך כלל הילדים ישהו לסירוגין אצל כל אחד מההורים בכל שבת שניה.
בנוסף הם יהיו בחגים אצל אחד ההורים אף אם ביום זה הם היו אמורים להיות אצל ההורה האחר. כלומר החגים גוברים על ימי חול.
בנוסף בדרך כלל תהיה קביעה על החלפה בין החגים. כך לדוגמא אם בשנה אחת הילדים יהיו בחג השבועות אצל האבא, בשנה שלאחר מכן הם יהיו אצל האמא.
משמורת משותפת הסדרי ראייה – ניתן לשנות?
כאשר ביתה משפט או בית הדין קובע איך יחלקו את הזמנים במשמורת משותפת, עושים מאמץ כדי להגיע לתוצאה הכי טובה. נותנים דגש עיקרי על טובת הילדים.
יחד עם זאת לא פעם הנסיבות מאלצות לשנות את לוחות הזמנים. לכן ניתן להגיש בקשה לשינוי של זמני השהות. בית המשפט או בית הדין ידון בנושא, ויקבל את הכרעתו לאחר שמיעת כל הצדדים ולאחר שיבדוק מהי טובת הילדים.
משמורת – עמידה בזמני השהות שנקבעו
חשוב מאוד לעמוד בזמני השהות כפי שהחליטו. המשמעות של הפרת זמני השהות יכולה להיות מרחיקת לכת. אפשר לקבוע קנסות ואף שינוי בתשלום המזונות עבור הילדים.
בתי המשפט ובתי הדין רואים בחומרה רבה כל שינוי בזמני השהות בניגוד להחלטה. במיוחד אם אחד הצדדים מפר מספר פעמים את זמני השהות.
לכן אם הנסיבות גורמות לשינוי בזמני השהות, חשוב מאוד שזה יעבור בהליך מסודר בבית המשפט או בבית הדין.
נושא משמורת הילדים הוא אחד הנושאים הכי משמעותיים בהליך הגירושין. כל צעד יכול להשפיע על כל כך הרבה דברים שרק איש מקצוע שזה תחום עיסוקו יידע לאבחן. לכן חשוב מאוד לפנות לטוען רבני מקצועי לפני שפועלים בנושא משמורת הילדים. גם אם מדובר בבקשה שנראית פשוטה כמו שינוי זמני השהות, חשוב שטוען רבני יעשה את העבודה כי יכולות להיות השלכות מרחיקות לכת על כל פעולה שכזו.