משמורת משותפת – מרחק מגורים משפיע?
במאמר זה נסקור על השאלה שמטרידה הורים רבים בהליך הגירושין: "עד כמה רדיוס מרחק המגורים משפיע על המשמורת המשותפת"?
תופעה מאוד נפוצה בין בני זוג שנפרדו, היא שעיקר דאגתם הם על ילדיהם. אמנם יחסיהם עם בן/בת הזוג שלהם עלו על שרטון ואינן ניתנים לאיחוי. יחד עם זאת הילדים הם שעומדים בראש מעייניהם. הדאגה, האכפתיות והמסירות כלפי ילדיהם היא מאבני היסוד החשובים של אישיותם. יש מדריכים רבים איך להפחית את הנזקים לילדים בהליך הגירושין.
אחד המתווים העיקריים בהתנהלות מול הילדים זוהי המשמורת המשותפת. אם בית הדין הרבני הורה על קיום משמורת משותפת, אז איך זה מתבצע בפועל? האם מרחק המגורים בין ההורים משפיע על ההחלטה למשמורת משותפת? מהו הרדיוס המקסימאלי שההורים יכולים לגור במרחק זה מזה ועדיין להיות במסגרת משמורת משותפת?
לחצו כאן לקריאת המאמר שעוסק במשמעות המעשית של משמורת משותפת.
משמורת משותפת – מה ההשלכות של הורים שגרים ברדיוס רחוק?
כשבית הדין הרבני או בית המשפט לענייני משפחה דן בנושא קביעת משמורת משותפת, הוא מעמיד בראש סדר העדיפויות את טובת הילדים. אם ההורים גרים בקרבת מקום אחד מהשני, זה מאפשר ביתר קלות קיום של משמורת משותפת. הילדים יכולים לנסוע יותר בקלות מבין הורה אחד להורה השני.
כשההורים גרים במרחק זה מזה, הדבר מקשה על קיום המשמורת המשותפת. לילד קשה לנסוע בכל פעם נסיעות ארוכות מהורה להורה.
משמורת משותפת – רדיוס מקסימאלי למרחק
אין תשובה חד משמעית לרדיוס מקסימאלי למרחק בין ההורים שעדיין יאפשר משמורת משותפת. ניתן לומר שבית הדין ובית המשפט יתירו מרחק סביר של עד 30 ק"מ ללא בעיה משמעותית. מעבר לכך, זה תלוי בנסיבות ולא תמיד יאשרו זאת.
מה קורה אם הורה רוצה לעבור לדירה שרחוקה מההורה השני?
במצב שבו אחד ההורים מעוניין לעבור לדירה שרחוקה משמעותית מהדירה של ההורה השני (כשהילדים הם במשמורת משותפת) צריך שבית הדין הרבני או בית המשפט לענייני משפחה יאשר זאת.
לעיתים בנסיבות העניין הם יתירו להורה לעבור דירה למקום רחוק. יחד עם זאת בעקבות הקושי שזה עשוי לעורר לילדים, הם אינם ממהרים לאשר מעבר דירה לאזור רחוק.
סיכום
ניתן לומר שבתי הדין ובתי המשפט אינם ממהרים לקבוע את אזורי המגורים של ההורים. יחד עם זאת כאשר יש משמורת משותפת יש חשיבות שמגורי ההורים לא יהיו מאוד רחוקים. לכן הם ישתדלו לאזן בין הצרכים השונים.