פתיחת תיק ברבנות לגירושין – מה צריך לדעת לפני שמבצעים את הצעד הזה?

פתיחת תיק ברבנות לגירושין

פתיחת תיק ברבנות לגירושין – כיצד לעשות את זה הכי חכם?

אתם שוקלים לבצע פתיחת תיק ברבנות לגירושין? אתם מרגישים שחיי הנישואין שלכם עלו על שרטון?

מטבע הדברים, בתקופה הזו אתם מן הסתם חווים בלבול רב. זה טבעי והגיוני. בכל זאת אתם עומדים בצומת קריטית לחיים שלכם.

לאור רגישות וחשיבות העניין, חשוב מאוד שתדעו כיצד לפעול. קריטי שתפעלו באופן הכי חכם ונכון כבר מהשלב הראשוני של ההליך.

להלן נסביר את הנושא של ההליך ליישוב סכסוך. מתי אפשר למנוע את הצורך בהליך הזה. ובעיקר כיצד לבצע את פתיחת תיק הגירושין בצורה הכי נכונה.

פתיחת תיק ברבנות לגירושין מהירים? קודם כל – יישוב סכסוך!

אתם בשלים לקראת החלטה לגירושין ופשוט רוצה להתקדם ו"לסגור עניין"?

יש פעמים שאכן אפשר לשעוט הלאה באין מפריע. אך בדרך כלל תצטרכו לצלוח משוכה אחת בכדי לפתוח בהליך גירושין תכל'ס. הכוונה היא לעבור את ההליך ליישוב סכסוך.

החוק להסדר התדיינות בסכסוכי משפחה, תשע"ה-2014 קובע שבכדי לפתוח בתיק של סכסוך משפחתי, יש לפתוח קודם כל בהליך ליישוב סכסוך. במסגרת ההליך הזה, מנסים ליישב את הסכסוך בדרכים אלטרנטיביות. כך למשל, מנסים להפנות את הצדדים להליך של גישור, או להליך של שלום בית וכדומה. ככל וההליך צלח, מצוין. ככל וההליך לא צלח, צריך לפתוח בהליך של תביעת הגירושין.

אגב, גם אם תרצו בכלל להגיש תביעת שלום בית, אתם בדרך כלל תצטרכו להקדים ולפתוח בהליך ליישוב סכסוך.

כן כן, זה יכול להישמע מעט מוזר. הרי הצד שמגיש תביעת שלום בית הוא (לכאורה) בכלל לא רוצה לנהל סכסוך או לפתור אותו בהליך של גישור, אלא הוא רוצה בכלל לנהל בית של שלום ואהבה, אז זה קצת מוזר להגיש תביעה ליישוב סכסוך. אך זה החוק ואלה הן ההנחיות.

לא משנה מה הסיטואציה אליה נקלעתם – תמיד להיות הצד היוזם!

לנושא של פתיחת ההליך ליישוב סכסוך יש חשיבות קריטית להמשך ההליך. לפי החוק, רק הצד שפתח בהליך יכול להגיש לאחר מכן תביעת גירושין במשך 15 יום מתום התקופה. כלומר יש יתרון משמעותי במי שפתח בהליך ליישוב סכסוך בכך שהוא – ורק הוא – יכול לבחור היכן לנהל את ההליך של התביעה עצמה. כלומר זכות הבחירה בידיו לבחור את התשובה לאחת השאלות הכי קריטיות במסגרת ההליך. הלוא היא השאלה האם לנהל את ההליך בבית המשפט לענייני משפחה או בבית הדין הרבני.

חשוב שתדעו: זה לא עניין טכני. יש פעמים שבהם עדיף לכם לפתוח את התיק בבית משפט. יש פעמים שבהם דווקא עדיף לכם לפתוח את התיק בבית הדין הרבני. אך נדירים עד למאוד הפעמים שבהם לא כל כך משנה היכן אתם פותחים את ההליך. שכן, לזהות הערכאה המשפטית שדנה בתיק יש בהכרח משמעות עליונה לתוצאה עצמה.

לכן, מאוד קריטי שאתם תהיו אלה שפותחים את ההליך ליישוב סכסוך. וכל זאת, בעיקר בכדי שתוכלו לבחור כיצד לנהל את המשך ההליך, ובהתאם לתוצאה האסטרטגית שאליה אתם חותרים להגיע.

פתיחת תיק ברבנות לגירושין ללא הליך ליישוב סכסוך – יש דבר כזה?

רבים שואלים אותי האם יש איזושהי פרצה בחוק המאפשרת לנהל הליך גירושין מבלי לפתוח תיק ליישוב סכסוך?

התשובה היא: בהחלט כן!

לא תמיד תצטרכו לפתוח תיק ליישוב סכסוך. ישנם מצבים שבהם אפשר להתגרש גם מבלי לפתוח תיק ליישוב סכסוך. בשביל זה יש צורך לפנות לאיש מקצוע שמתמחה בניהול הליכי גירושין. אצלו תוכלו לבצע את הבדיקה האם עליכם לפתוח תיק ליישוב סכסוך, או שאינכם צריכים לעשות את זה.

תביעת גירושין לדוגמא

לפני שאתם פותחים בתיק ברבנות לגירושין, כדאי שתערכו בדיקה אסטרטגית מקצועית לאן אתם חותרים להגיע ומה היעדים הריאליים הניתנים להשגה. ובעיקר כיצד להשיג את אותם יעדים.

אפשרות מאוד נפוצה היא להגיש תביעת גירושין כרוכה. כלומר כורכים אל תוך תביעת הגירושין עוד שלל נושאים הרלוונטיים לתביעת הגירושין. כמו למשל, תביעה על הסדרי זמני השהות לילדים, תביעת מזונות, איזון משאבים וחלוקת רכוש ועוד.

מנגד, ישנם מצבים שבהם עדיף דווקא לא לכרוך את כל הנושאים אל תביעת הגירושין. מפני שלעתים עדיף דווקא לפצל את התביעות, ואף לערכאות שונות.

תביעת גירושין כרוכה – עניין מורכב הדורש ניסיון רב

ההגשה של תביעת גירושין כרוכה הינה מורכבת יחסית. התביעה אמורה להיות מנוסחת ומוגשת באופן מאוד מסוים בכדי שהיא תתקבל. תביעה אשר אינה מתאימה לכללי החוק ובעיקר הפסיקה העדכנית צפויה להידחות על הסף והיא פשוט תימחק לגמרי. לא זו בלבד, אלא שתהיה לזה השלכה קריטית על המשך ההליך, מפני שזה בדרך כלל יגרום לכך שלא תוכלו עוד להגיש תביעת גירושין כרוכה בעתיד.

לכן, לפני שאתם חושבים להגיש תביעת גירושין כרוכה, חשוב לפנות לאיש מקצוע כמו טוען רבני שינסח בשבילכם את תביעת הגירושין בכדי שהיא תתקבל.

פתיחת תיק ברבנות לגירושין – סיכום

לסיכום, ניתן להפריד בין כמה סוגי תביעות וכמה סוגי הליכים.

  • תביעת גירושין כרוכה. במסגרת התביעה הזו כורכים אל תביעת הגירושין את כלל הנושאים הרלוונטיים להליך הגירושין בהקשר כזה או אחר. בין הנושאים שאותם כורכים: תביעת משמורת, מזונות, חלוקת רכוש ועניינים נוספים.
  • תביעת גירושין בלבד. קיימת אפשרות להגיש תביעה שתעסוק רק בנושא הגירושין ולא ביתר הדברים. שימו לב: זה לא בהכרח אומר שהתביעה לא תתעסק גם בדברים נוספים (בעיקר הנושאים שקשורים לילדים). לעתים זה פתרון טוב, ולעתים עדיף דווקא להגיש תביעת גירושין כרוכה.
  • תביעת גירושין כרוכה חלקית. האפשרות הזו נחשבת ללא ספק למורכבת ביותר. באפשרות הזו הצד התובע מגיש תביעת גירושין אשר אליה הוא כורך נושאים נוספים הקשורים לגירושין, אך הוא בוחר שלא לכרוך את כל הנושאים בקשר לגירושין. כך למשל, יש תביעה על המזונות, אך אין כריכה לתביעה לחלוקת רכוש. משפטית זה מצב לא פשוט בכלל, וצריך לפעול בדרך מאוד מאוד חכמה ומקצועית כדי להוביל מהלך כזה, שלא פעם מתברר כאחד מהמהלכים הכי חכמים בהליך גירושין.

יש לזכור גם שלעתים יהיה צורך לפתוח בהליך ליישוב סכסוך. אך לעתים אפשר לוותר אל הפתיחה של ההליך ליישוב סכסוך.

בכל מקרה, לפני שאתם פותחים תיק ברבנות לגירושין ובכלל לפני שאתם שוקלים לנהל הליך גירושין, חשוב שתפנו לאנשי המקצוע שידריכו ואף ילוו אתכם בהליך. כאשר אתם עומדים בפני מהלך שהוא משפטי הלכתי לכל דבר ועניין, אז הטוען הרבני הוא הכתובת שלכם, ולכן כדאי שתפנו אליו בכדי שתוכלו לגבש מהלכים נכונים וחכמים במסגרת הליך הגירושין. וזאת, החל מהשלב של פתיחת תיק ברבנות לגירושין ועד לסיום ההליך. כי כמו בכל דבר, אחד הדברים הכי חשובים זה כיצד מתחילים את ההליך.

בהצלחה!

תוכן עניינים

לייעוץ חינם השאירו פרטים בטופס

שלא תפספסו

לשיחת יעוץ חינם

נושא הפניה

לפני שאתם יוצאים

שלא תפספסו פגישת יעוץ חינם

נושא הפניה