חלוקת ימים משמורת משותפת

חלוקת ימים משמורת משותפת

חלוקת ימים משמורת משותפת

המאמר הזה יעסוק בנושא של חלוקת ימים במשמורת משותפת. הנושא הזה מעסיק הורים רבים שנמצאים בהליכי הגירושין. שכן, הנושא הזה עולה ברוב מקרי הגירושין.

כאשר זוג מחליטים להיפרד ולהתגרש, לא פעם בית הדין מורה להם להמשיך לגדל יחד את הילדים בהסדר של משמורת משותפת. חשוב לדעת, שההחלטה על משמורת משותפת אינה אוטומטית ואינה וודאית כלל. היא רק אחת מבין סוגים רבים של היקפי וסוגי משמורת.

כמובן שאם ההורים מגיעים לבד להסכמה על משמורת משותפת, בית הדין ייתן תוקף לכך. זאת, כל עוד שאין מניעה אמיתית להורים להמשיך לגדל את הילדים בשיתוף, על ידי חלוקה שוויונית ומשותפת.

אמנם ישנם אנשים החושבים שמשמורת משותפת פירושה חלוקה שווה בזמן של שהות הילדים בימות השבוע. אך מה שלא כולם יודעים זה שזה לא תמיד מתחלק כך. לרוב בית הדין ירבה את זכויות האישה בילדים עד גיל 6. בנוסף, גם אם הגיעו להסדר של משמורת משותפת יכול בית הדין להורות על הילדים הקטנים להישאר יותר ימים במהלך השבוע אצל האם ולא אצל האב. כלומר, זה גם תלוי בנסיבות וגם המשמורת המשותפת לא מחייבת חלוקה שווה של הזמנים.

הסיבה היא שבית הדין נותן דגש על טובת הילד לפני שהוא מתייחס לגופו של הסכם כזה הוא אחר. בנוסף, נושא המשמורת המשותפת אינו מחייב חלוקה שווה של זמני השהות. כן כדאי לדעת, שכיום אין את המושג של משמורת משותפת.

חלוקת ימים משמורת משותפת – משפיע על המזונות?

ישנם פעמים שבהם האם תצטרך לשלם לאב דמי מזונות. זאת, על אף שהם חתמו יחד על הסכם של משמרת משותפת. וזאת במקרה שהאם משתכרת סכום גבוה מהאב ויש לה יכול פרנסה מרובה. בית הדין יחשב גם את זה. הם יכולים להורות לאם לשלם לאב חלק ממזונות הילדים גם בשעה שיש ביניהם חלוקה שווה.

משום כך מומלץ מאוד להתייעץ עם טוען רבני מומחה לענייני משפחה לפני שחותמים על הסכם של משמרת משותפת. והסיבה היא לכך שהטוען הרבני ייצג את הלקוח מול בית הדין וישמור על זכיותיו ויוודא שהלקוח יוכל למצות את כל הזכויות המגיעות לו.

לחצו כאן כדי לקרוא על תשלום מזונות במשמורת משותפת.

מרכיבי ההתחשבות לקראת הסכם של משמורת משותפת

ישנם כמה מרכיבים חשובים באופן קביעת חלוקת הימים במשמורת משותפת. כגון מרחק מקום המגורים של ההורים. כמו כן, מרחק מקום הלימודים שכאשר הורה אחד גר בסמיכות למקום הלימודים וההורה השני גר במרחק רב יותר. הדברים הללו משפיעים מאוד על הטובה של הילדים. לכן, יש לשים לב בחלוקת שהות הילדים אצל הוריהם מול ימי הלימודים שלהם.

וכמובן המרכיב החשוב ביותר הוא טובת הילד. איפה נח לו לישון ולהסתובב, ומהם שעות העבודה של ההורים שלא יפגעו בתפקודו של הילד.

חלוקת הימים המעשית

לצורך הנוחות הורים רבים מחלקים את זמני השהות של הילדים פר חודש ולא פר שבוע. כך לדוגמא, הם מסכמים ביניהם ששבועיים מתוך חודש הילד יהיה אצל אביו ושבועיים אצל אמו, או בחלוקה שוויונית של שבוע לכאן ושבוע לשם.

בדרך כלל כדאי מאוד לאפשר להורה שהילד לא אצלו בשבוע הזה, כן להגיע ולפגוש את הילד. ככל שהילד צעיר כדאי לו לראות את שני ההורים כל יום למשך תקופה לאחר הגירושין. ובמידת הצורך אפשר לרווח את הזמנים מידי כמה תקופות.

חשוב לזכור כי הילדים הם המרכיב החשוב שעליהם צריך לתת את כל תשומת הלב. לכן, גם אם הורה אחד יוותר על זמני שהיה עם הילד למען עתידו (כגון שהאב גר רחוק ממקום הלימודים או מהגן) הוא יוצא נשכר בסופו של יום. כמובן שזה תלוי בכל מקרה עם הנסיבות הספציפיות. אך לעתים רבות הוויתור בנושא מסייע לילדים.

תוכן עניינים

לייעוץ חינם השאירו פרטים בטופס

שלא תפספסו

לשיחת יעוץ חינם

נושא הפניה

לפני שאתם יוצאים

שלא תפספסו פגישת יעוץ חינם

נושא הפניה