הסדרי ראיה ילדים
אחד הנושאים שהכי מטרידים זוגות בהליכי גירושין זה הנושא של הסדרי ראיה ילדים. לכן נקדיש לכך מאמר ייחודי שיעסוק בנושא כה חשוב זה.
הרצון של ההורים להיות עם ילדיהם הוא רצון בסיסי וטבעי לגמרי. אכן, לעתים זה נובע מתוך מטרה לסחוט את ההורה השני. אולם ברוב המקרים זה נובע מתוך רצון כנה ואמיתי.
מה יש לעשות בקשר לזה? איך ניתן למקסם את ההצלחה בנושא החשוב הזה?
ההבדל בין משמורת משותפת להסדרי ראיה
כאשר ההסדר הקיים הוא של משמורת משותפת, מחלקים את הזמן באופן די שווה. זה יכול להיות באפשרויות שונות, אולם יחלקו את הזמן באופן שווה.
כאשר יש הסדרי ראיה זה משהו אחר. המשמעות של זה היא שהילדים יהיו בחלק מהזמן אצל אותו הורה.
דרך אגב, כיום לא קוראים לזה הסדרי ראיה. אלא הסדרי שהות או זמני שהות. אולם המשמעות של זה היא דומה.
המטרה של זמני השהות הינה בכדי שההורה שאינו משמורן יוכל גם להיות עם הילדים שלו.
ישנה אפשרות לזמני שהות במסגרת מצומצמת יותר. אך לעומת זאת אפשר לבצע את הסדרי הראיה באופן רחב ומקיף בהרבה. כלומר ניתן לקבוע כל כמה זמן ההורה יוכל לראות את ילדיו ולמשך כמה זמן. כמו כן אפשר לקבוע אם הזמנים הללו יכללו לינה, או שזה יהיה ללא לינה.
הסדרי ראיה ילדים – מה עושים בדרך כלל?
ניתן להגיע להסדר ראיה בהסכמה בין הצדדים. כלומר שההורים עצמם מחליטים מתי יהיו הסדרי הראיה.
לעומת זאת אפשר להחליט על הסדרי ראיה אף בפסק דין. בנושא הזה גם בית הדין הרבני וגם בית המשפט לענייני משפחה יכולים להחליט.
בדרך כלל זמני שהות יכללו זמן מסוים במהלך השבוע. בנוסף גם שהייה בכל סוף שבוע שני. בדרך כלל הסדרי הראיה יכללו גם לינה, אבל זה תלוי בכל מקרה לגופו.
אפשר להרחיב את הסדרי הראיה לילדים למסגרת רחבה יותר. מסגרת שתאפשר להורה שאינו המשמורן להיות עם ילדיו פרקי זמן ארוכים יותר. זה תלוי כמובן בנסיבות העניין.
סיכום
הסדרי ראיה לילדים נועדו כשהורה אחד הוא המשמורן. קיימים מספר רב של פתרונות להסדרי ראיה. לכן ניתן למקסם את ההצלחה בהרחבת זמני השהות. לשם כך, יש לוודא שטוען רבני מקצועי מלווה אתכם גם בנושא כה חשוב זה.