טופס תביעת גירושין – מה לכלול בטופס?
מה לכתוב בטופס תביעת גירושין?
אם אתם פותחים הליך גירושין, אתם מן הסתם שואלים את עצמכם את השאלה הזו. אתם רוצים לגשת לבית הדין הרבני ולפתוח תיק גירושין. אבל שואלים את עצמכם איך עושים את זה ומה לכתוב בטופס תביעת גירושין.
אז נעשה סדר מה לכלול בטופס תביעת גירושין ומתי, וכן מה עושים עם הטופס הזה.
טופס תביעת גירושין – מה לכתוב בו?
ככלל בטופס יש למלא פרטים אישיים. זה כולל את השמות של הצדדים ואת מספרי תעודת הזהות. יש להוסיף פרטים כמו מען וטלפון. ככל ואתם מיוצגים על ידי טוען רבני או עורך דין, הרי שיש לצרף גם את פרטי המייצג שלכם.
יש לסמן מה אתם רוצים לתבוע. כלומר האם אתם רוצים גירושין או שלום בית. אם אתם רוצים גירושין, האם אתם רוצים דבר נוסף? האם אתם רוצים לכרוך לתביעת הגירושין תביעה בנוגע למזונות הילדים או בנוגע לרכוש?
בנוסף, האם אתם רוצים לנהל הליך משפטי גם בנוגע לכתובה? זו שאלה שתצטרכו להכריע בה לפני שמגישים את התביעת הגירושין.
בנוסף, תצטרכו להביא עוד טפסים שונים בכדי לפתוח בתיק גירושין. לחצו כאן כדי לקרוא מה הם הטפסים שאותם תצטרכו לצרף לתביעת גירושין.
טופס תביעת גירושין – לאן מגישים?
את הטופס של תביעת גירושין מגישים לבית הדין הרבני. שימו לב שאפשר להגיש תביעת גירושין רק לבית הדין הרבני. למעשה, אי אפשר להגיש תביעת גירושין לבית המשפט לענייני משפחה. זה שונה מאשר את הנושאים שקשורים לגירושין שאותם אתם יכולים לבחור אם לנהל בבית משפט או בבית הדין.
אגב, לא צריכים לנסוע פיזית לבית הדין הרבני בשביל להגיש את תביעת הגירושין. בדרך כלל תוכלו להגיש את הטופס באופן מקוון מבלי לטרוח לנסוע לבית הדין הרבני.
לפני שפותחים את התיק של תביעת גירושין ולפני שמגישים טופס תביעת גירושין יש לבדוק לאיזה בית דין עליכם לפנות בכדי להגיש את המסמכים ולנהל את התיק. זה נקבע בהתאם לכללי הסמכות המקומית.
האם יש לערוך גם כתב תביעה?
ככלל אין חובה לערוך גם כתב תביעה של גירושין בנוסף על טופס תביעת גירושין. מאידך גיסא, בדרך כלל יש יתרון משמעותי בכך שאתם עורכים גם את כתב התביעה בנוסף לטופס עצמו.
בית הדין הרבני יתרשם מראש מהטענות שאתם מעלים בכתב התביעה. לכן, זה יכול בהחלט לעזור לכם בהליך.
למי לפנות בכדי לפתוח תיק גירושין?
הנושא של פתיחת תיק גירושין דורש מקצועיות מאוד. לכן, בכל מצב לא כדאי לכם להתעסק בזה בעצמכם. טעות אחת (שנגרמת אך בשל חוסר מקצועיות וניסיון בתחום) תגרום לכם לנזק כה כבד.
כאשר אתם מתלבטים למי לפנות, אפשר להגדיר את זה בצורה מאוד פשוטה.
- תיק שמתנהל רק בבית הדין הרבני (כלומר כרכתם את כל הנושאים לתוך תביעת הגירושין): יש לפנות לטוען רבני. טוען רבני הוא אדם בעל ידע רחב מאוד ומכיר היטב את מסדרונות בתי הדין הרבניים ואת הפסיקה ההלכתית שהינה נר לרגליהם של הדיינים בבתי הדין הרבניים.
- תיק שבחלקו מתנהל בבית הדין הרבני וחלקו בבית המשפט לענייני משפחה (נפוץ כאשר המסקנה המקצועית היא שלא כדאי לכם לנהל את כל התיק בבית הדין הרבני): יש לפנות לעורך דין לענייני משפחה שייצג אתכם בהליך המשפטי בבית המשפט לענייני משפחה. במקביל, יש לשכור את שירותיו של טוען רבני בכדי שייצג אתכם נאמנה בבית הדין הרבני. במצבים כאלו כדאי מאוד לפנות למשרד שבו יש גם עורך דין וגם טוען רבני. במצב כזה, זה בדרך כלל ייצא לכם מקצועי יותר באופן של שיתוף פעולה מקצועי שהמייצגים משלבים ידיים ועושים הכול בכדי שתצליחו בהליך הן בבית המשפט והן בבית הדין.
טופס תביעת גירושין – סיכום
לסיכום, יש כמה החלטות שתצטרכו לקבל באופן מושכל ונכון לפני שתפתחו בתביעת גירושין.
- איפה עדיף לכם לפתוח את התיק? האם רק בבית הדין הרבני או לפצל את התיק?
- האם להגיש גם כתב תביעה בנוסף לטופס?
- לבחור מייצג שיידע לייצג אתכם במקצועיות. יש לבחור מייצג בהתאם להחלטה המקצועית בנוגע לזהות הערכאה שבה תנהלו את התיק (בית משפט או בית דין).
- לפני שאתם פותחים תיק גירושין כדאי לבדוק כמה זה יעלה לכם, בכדי לוודא שיש לכם את היכולת הכלכלית בכדי להתגרש באופן יעיל ומקצועי.
בהצלחה!