פסקי דין משמורת משותפת – מה קובעת הפסיקה בעניין?
רוצים להכיר פסקי דין על משמורת משותפת?
אם אתם לא עוסקים בתחום המשפטי, אתם אולי שואלים את עצמכם מה זה רלוונטי ולמה זה חשוב לדעת את פסקי הדין בנוגע למשמורת משותפת?
אז זהו, שהנושא הזה הוא מרכזי מאוד ובעל השלכות משמעותיות מאוד על ההליך של הגירושין שלכם.
איזה נתח חשיבות תופס נושא המשמורת ביחס לכלל הליך הגירושין?
משמורת משותפת היא אחד הנושאים המרכזיים והמורכבים בדיני משפחה. בפרט בעת הליכים משפטיים לגבי גירושין. המושג מתייחס להסדר שבו שני ההורים חולקים את האחריות והזמן המוקדש לילדים לאחר פרידה או גירושין. בשנים האחרונות, ישנה מגמה גוברת של בתי משפט להעדפה של פתרונות בסגנון של משמורת משותפת. זה נובע בעיקר מתוך הבנה שההורים יכולים לשתף פעולה למען טובת הילד.
אגב, כיום הנושא של משמורת כבר לא קיים. כיום יש חלוקה ברורה בין שני נושאים אחרים. יש את הנושא של האחריות ההורית. לעומת זאת, יש את הנושא של חלוקת זמני השהות. לחצו כאן לקריאת ההבדל בין שני המושגים הללו בכדי לדעת מה רלוונטי עבורכם.
פסקי דין משמורת משותפת – מה היתרונות של הסדר זה?
להסדר של משמורת משותפת יש יתרונות וחסרונות רבים. להלן נציין את חלקם הדומיננטי. זה נועד כמובן בכדי שתוכלו לקבל החלטה חכמה ומושכלת המתאימה לכם ולאישיות שלכם ולאופי ההליך. התקווה היא כמובן שמדריך זה יסייע לכם להבין באיזה הסדר לבחור בשביל הילדים שלכם. ככל ויש שאלות נוספות, אתם מוזמנים לפנות למשרדינו ונוכל לסייע במתן מענה ספציפי לתיק האישי שלכם.
להלן היתרונות המרכזיים של ההסדר של משמורת משותפת:
- שיפור היחסים בין ההורים. משמורת משותפת עשויה להוביל לשיפור והתקשורת ושיתוף הפעולה בין ההורים דבר שיכול להועיל לילדים. זה נובע בעיקר לאור הצורך לתקשר עם ההורה השני בכל הנוגע להסדרים של הילדים. כך למשל, לתאם מתי לוקחים את הילדים ומתי מחזירים וכו'.
- שימור הקשרים עם שני ההורים. אם הילדים מתגוררים עם שני ההורים הם יכולים לשמור על קשרים קרובים עם שניהם. הדבר הזה יכול לתרום לפיתוח רגשי בריא. ככל והקשר בין ההורים הוא תקין, הרי שהילדים ירוויחו המון מהסדר כזה של משמורת משותפת.
- פיתוח מיומנות חיים. הילדים יכולים ללמוד לשתף פעולה לנהל משא ומתן ולפתור בעיות כששני ההורים מעורבים בחייהם.
משמורת משותפת -חסרונות
לצד היתרונות המשמעותיות של ההסדר של משמורת משותפת, הרי שלהסדר זה יש גם חסרונות.
להלן נמנה חלקים מהחסרונות של ההסדר של משמורת משותפת:
- טלטול הילדים. הילדים נאלצים לנסוע בכל פעם מהורה אחד להורה השני. אין להם בית יציב משלהם. הדבר הזה יכול לשבש את סדר יומם של הילדים ולפגוע בהם.
- הילדים נקרעים בין ההורים. הילדים יכולים להרגיש שהם קרועים בין שני ההורים. זה יקרה בעיקר אם ההורים רבים המון, ואז זה מוביל לפיצוץ, מה שבהכרח משפיע גם על הילדים.
פסקי דין משמורת משותפת – בתי הדין & בתי משפט
בתי המשפט בישראל מתייחסים למשמורת משותפת בהתאם למערכת היחסים בין ההורים, יכולת ההורות של כל אחד מהם והצרכים של הילדים. פסקי הדין נוטים להעדיף משמורת משותפת כאשר זה מתאפשר. אך יש גם לא מעט מקרים בהם מומלץ משמורת יחידנית. זה נובע בעיקר אם יש חשש לרווחת הילד.
בבית הדין הרבני סוגיות המשמורת המשותפת נחשבת לאחת מן הנושאים המרכזיים המעסיקים את הדיינים במקרים של גירושין. דיני המשפחה בישראל ובעיקר מערכת בתי הדין הרבניים, מתמקדים לא רק בזכויות ההורים אלא בעיקר ברווחת הילד. המגמה הכללית היא להעדיף משמורת משותפת, כאשר זה מתאפשר. זה כמובן נובע מתוך ההכרה שלילדים יש צורך בקשר משמעותי עם שני ההורים.
אתגרים במשמורת משותפת בבית הדין הרבני
- קונפליקטים בין ההורים. לא אחת קונפליקטים בין ההורים יכולים להוביל להחלטות לא טובות לגבי משמורת והשפעה רעה על הילדים.
- פרשנות שונה של ההלכה. בבתי הדין הרבניים לעיתים ישנם חילוקי דעות לגבי כיצד ליישם את ההלכה על מקרים ספציפיים. הדבר הזה עלול להשפיע על ההחלטות והפסיקה במקרים של משמורת משותפת.
- שאלות על טובת הילד. הגדרת טובת הילד יכולה להשתנות ממקרה למקרה. לעיתים רבות יש קושי להגיע להסכמה בין ההורים במקרה של חילוקי דעות.
פסקי דין משמורת משותפת – סיכום
פסקי דין במשמורת משותפת בבית הדין הרבני משקפים את המגמה להעדיף את טובת הילד והצורך שלו בקשרים עם שני ההורים. עם זאת, יש לך לקחת בחשבון את האתגרים והקונפליקטים שיכולים להתעורר בתהליך. בתי הדין הרבניים עושים מאמצים רבים כדי למצוא פתרונות שיהיו לשביעות רצון כל הצדדים. אך חשוב שההורים יבינו את הצורך בשיתוף פעולה ורצון טוב למען עתיד ילדיהם.
כדאי שתדעו שלהסדר של משמורת משותפת יש השלכות רבות על נושאים נוספים. זה כולל בעיקר את נושא תשלום מזונות הילדים, כאשר הסכום (ככל ויש חיוב) משתנה ככל ויש הסדר של משמורת משותפת. לכן, לפני שאתם מגיעים להסדר כזה או אחר כדאי שתשקלו ותבדקו את כלל ההשלכות של הצעד שאתם עושים ומחליטים.
חשוב לדעת שההסדר של משמורת משותפת אינו מובן מאליו. זה תלוי בפרמטרים רבים ומשתנים. מכיוון שהילדים הם האוצר היקר לנו מכול ואנחנו רוצים בטובתם, אז בכדי להגיע למצב שבו הילדים לא נפגעים כתוצאה מההליך של הגירושין, כדאי לפנות לטוען רבני מקצועי ובעל ניסיון בתחום שיוכל לסייע לכם וללוות אתכם באופן מקצועי בתהליך.