חלוקת ימים במשמורת משותפת – כיצד?

חלוקת ימים במשמורת משותפת

חלוקת ימים במשמורת משותפת – הקדמה

שואלים את עצמכם: "איך מבצעים חלוקת ימים במשמורת משותפת"?

אתם לא לבד. זה שאלה שמעסיקה את כל מי שנמצא בהליך גירושין עם ילדים.

זה אחד מהנושאים המרכזיים בגירושין. זה מעסיק בני זוג בשעה שהם מנהלים את הליך הגירושין אחד מהשני. הנושא של מה יהיה גורלם של הילדים המשותפים שלהם.

ולא פעם מגיעים ההורים, קרי בני הזוג שמתגרשים, אלינו למשרד על מנת שנערוך להם הסכם גירושין מסודר. הכול בשביל למנוע מריבות עתידיות על המשמורת על הילדים. כך אפשר לסדר להם לוח זמנים מסודר של ימים של משמורת משותפת.

אופן התחשיב של חלוקת הימים

ישנם מספר אפשרויות איך לנהל את חלוקת הימים במשמורת משותפת.

נפתח ונאמר שבסופו של דבר אם ההורים הגיעו ביניהם להסכמה הגיונית ומתקבלת על הדעת לגבי חלוקת הילדים, בדרך כלל בית הדין יאשר את ההסכם. כמובן כל עוד ואין סיבה קונקרטית המונעת את זה. כאשר ישנם מצבים חריגים יחסית שבהם בית הדין יתערב בנושא ולא יאשר את ההסכם. כך למשל, במצב שבו ההסכם ואופן החלוקה פוגע בטובתם של הילדים.

ישנם כמה אפשרויות בהם ישנה אפשרות לערוך את החלוקה. להלן נפרט כאן כמה מהם על מנת לסבר את האוזן בלבד.

כדאי להבין את אופן התחשיב של הנוסחאות. לא מחשבים את הימים לפי כל שבוע בפני עצמו, אלא בסדר של שבועיים. כך למשל, כאשר בשבועיים יש 14 יום, אז חלוקה שווה ממש תהיה 7/7. כלומר שבוע פה ושבוע פה. זה כמובן לא אומר שהילדים יהיו משך שבוע רצוף אצל הורה אחד, ואז שבוע רצוף אצל ההורה השני. אלא זה אומר שתהיה חלוקת ימים שבה במצטבר הילדים יהיו ב 7 ימים מתוך השבועיים אצל כל אחד מההורים.

חלוקת ימים במשמורת משותפת – חלוקה שווה לחלוטין?

משמורת משותפת זה ביטוי שנשמע שהחלוקה צריכה להיות שווה לגמרי בין שני ההורים. אך האמת היא אחרת. עצם ההסדר של משמורת משותפת אינו מחייב חלוקה שווה בין שני ההורים. ובהחלט ייתכנו פערים בין מספר הימים שבהם ישהו הילדים אצל כל אחד מההורים.

להלן נפרט את אופן חלוקת הימים במשמורת משותפת:

* חלוקת 7/7 – חלוקה שוויונית לגמרי. חלוקה זו בעצם מביאה לילדים לשהות אצל כל אחד מההורים 7 ימים במשך השבועיים. זה בדרך כלל יעבוד באופן חלוקה של יום אצל האבא ויום אצל האמא. אם כי, פעמים רבות הנוסחה לא תיצמד לכך באופן הדוק. זה נובע בעיקר מאופן חלוקת הימים בסופי השבוע. כאשר בדרך כלל מחלקים את השבתות לסירוגין. כלומר בשבת אחת הילדים יהיו אצל הורה אחד, ובשבת שלאחריה יהיו אצל ההורה האחר.

*חלוקת 8/6 – זוהי חלוקה נפוצה יותר. לפי חלוקה זו הילדים ישנים אצל האב פעמיים בשבוע ואצל האם 3 פעמים במהלך השבוע. בנוסף בכל סוף שבוע מתחלפים הילדים כלומר פעם הם ישהו אצל האב ופעם אצל האם.

אגב, ההסדרים הללו הם דומים במהותם אם זה ילד אחד או מספר ילדים. לעתים, כאשר ישנם מספר ילדים זה יכול להשליך לגבי אופן חלוקת הימים ואף לעניין מספר הימים. זה יקרה בעיקר כאשר חלק מהילדים הם קטנים בני מתחת לגיל 6. וזאת, מכוח חזקת הגיל הרך שעדיין קיימת (אם כי משמעותה המשפטית פחתה מאוד בשנים האחרונות). אך זה יכול לנבוע גם מסיבות נפוצות אחרות.

משמעויות נגזרות לחלוקת הימים

צריך לתכנן את העניין מי לוקח את הילדים ומי מחזיר אותם.

ההסדר שמקובל בדרך כלל הוא שבכל פעם בהם נמצאים הילדים אצל אחד מההורים ולנים אצלו, על חובת ההורה להביא את הילד למקום הלימודים, או לדאוג לכך, והדבר באחריותו. ולחילופין על ההורה שהילד אמור להיות אצלו לאחר סיום יום הלימודים של הילד, מחובתו לדאוג לו ולהחזירו לביתו.

וכן בכל זמן שהילד אצל אחד מההורים, חובת ההורה לדאוג לילד לכל צרכיו השוטפים. כך למשל, ביקורים אצל רופא אם צריך, להביאו לחוגים, לדאוג לילד לציוד אישי ולשאר החובה ההורים שיש לאב או לאם כלפי גידול הילד.

עניין זה אינו נכלל בנושא התשלום על הוצאות אלה. מכיוון שהוצאות אלה נכללות בהגדרה של דמי מזונות אשר מהוות נושא נפרד. אם כי, יש בהחלט השלכה והלימה כזו או אחרת בין חלוקת הימים במשמורת משותפת לבין גובה חובת המזונות אם בכלל.

בדברים חריגים יכולים ההורים לקבוע ביניהם שהטיפול בילד יהיה משותף. וזה יהיה כך אפילו אם הילד נמצא כרגע אצל הורה מסוים.

האם אפשר לשנות את חלוקת זמני שהות במשמורת משותפת

הרבה פעמים סיכמו או שהחליטו על צורה מסוימת של זמני שהות. לאחר זמן, הנסיבות השתנו. זה גם יכול לקרות מכל סיבה אחרת שבה אחד מהצדדים או אפילו שניהם רוצים לשנות את זמני השהות. האם זה אפשרי? אם זה אפשרי, כיצד עושים את זה בפועל?

התשובה היא שישנה תמיד אפשרות לבקש מבית הדין בקשה לשינוי הסדרי ראיה. לאחר שבית הדין יראה לנכון שכך היא טובת הילד, יורה בית הדין לשנות את הסדרי הראיה.

באופן כללי אפשר לשנות את זמני השהות ככל והם נקבעו בהחלטה. אז יהיה אפשר להצביע על שינוי נסיבות וכדומה. לעומת זאת, אם החליטו על חלוקת הימים במשמורת משותפת במסגרת הסכם גירושין, אז השינוי של זה הופך להיות לקשה יחסית. אם כי, משרדינו טיפל במקרים רבים כאלה, כאשר בלא מעט פעמים הצליח לשפר את זמני השהות בהתאם לטובת הילדים.

אכיפת הסכם גירושין בנוגע למשמורת משותפת

לא פעם קורה שאחד מההורים לא עומד בהסכם ואינו לוקח אחריות על חלקו משמורת על הילדים. זה יכול להיות בנוגע לאופן חלוקת הימים במשמורת משותפת. אך זה יכול להיות גם בכל הפרה אחרת של הסכם הגירושין, ובייחוד על נושא זמני השהות. במצב כזה מוטל על הצד שכנגד לפנות לבית הדין או לבית משפט לענייני משפחה על מנת שיאכפו את הצד השני על חלקו בהסכם, ואף יטילו עליו סנקציות כלכליות.

בשביל למנוע מצבים כאלה מומלץ לפנות לטוען רבני מומחה בדיני משפחה שיערוך לכם הסכם מסודר וברור, ויסביר לכם על כל המשמעויות של פרטי ההסכם. ולאחר מכן יגישו לבית הדין על מנת שההסכם יקבל תוקף של פסק-דין משפטי. כאשר כאמור, בין היתרונות של הסכם זה העובדה שהוא יציב וקשה לשנות אותו. אף ביחס לשינוי של פסק דין.

תוכן עניינים

לייעוץ חינם השאירו פרטים בטופס

שלא תפספסו

לשיחת יעוץ חינם

נושא הפניה

לפני שאתם יוצאים

שלא תפספסו פגישת יעוץ חינם

נושא הפניה