הסכם פרידה בין בני זוג

הסכם פרידה בין בני זוג

הסכם פרידה בין בני זוג – הקדמה

מהו הסכם פרידה בין בני זוג ולמה ומתי משתמשים בו?

ההגדרה של הסכם פרידה הינו 'פרידה זמנית'. זה למעשה פרידה לא רשמית בהם זוגות נוקטים בהיפרדות ומפסיקים לגור יחד.

הסכם פרידה בין בני זוג באופן זמני – המישור המשפטי

מה המצב החוקי הקיים היום במדינת ישראל במצב שבו בני זוג רוצים לעזוב זה את זה? האם כל אחד פונה לדרכו באופן חופשי?

החוק קובע שבני הזוג צריכים לגשת לבית הדין האזורי. שם הם עורכים את הטקס של הגירושין. במסגרת הטקס, הגבר מגיש לאישה גט פיטורין. בכך, הם נפרדים באופן קבוע ומוחלט.

אגב, יש הגדרה מאוד מדויקת גם לאיזה בית דין רבני לפנות. זה משתנה בהתאם למקום המגורים האחרון של בני הזוג. כאן תוכלו למצוא את מקום השיפוט בכדי לדעת לאיזה בית דין רבני לפנות.

כאשר בני הזוג החליטו יחד לערוך הסכם פרידה, אין לכך כל משמעות מבחינת המחוקק. למעשה, כל עוד שהם לא ביצעו את הטקס של הגירושין, הם כנשואים לכל דבר ועניין.

חשוב לציין: לעתים, מבחינת יחסי הממון בני הזוג עדיין מוגדרים כשותפים מלאים בין בזכויות ובין בחובות המשותפים. אם כי, בדרך כלל הם כבר לא בהגדרה של שותפים. וזאת, ממועד הפרידה ועזיבת הבית. הסיבה לכך היא הקביעה המוקדמת של מועד הקרע.

מתי עושים שימוש בהסכם פרידה?

ישנם כמה מצבים בהם מומלץ לגשת לאיש מקצוע שיערוך לכם הסכם פרידה

הסכם לפני גירושין: בני זוג שכבר החליטו עקרונית להתגרש ולהיפרד אחת מהשנייה. אך עדיין אינם מסכימים על שלל הנושאים הכרוכים בהיפרדותם. ועקב כך נוצר מצב שעד שהגט יסודר ביניהם יקח זמן רב. לכן, מומלץ להם לגשת לטוען רבני או לעורך דין לענייני משפחה שיסדר עבורם הסכם פרידה בין בני זוג.

הסכם פרידה כללי: ישנם זוגות שהגיעו יחד לכלל הסכמה שעדיף להם לחיות בנפרד ועדיין להישאר כנשואים מבחינה חוקית. גם להם מומלץ לעגן את ההסכם הפרידה הזה במסמך חתום ומשפטי ובו יוכלו לקבוע מהם החובות והזכויות של כל אחד. זה כולל גם לגבי הממון המשותף (אחריות כלכלית) וגם לגבי המשמורת על הילדים אם ישנם (אחריות ההורית).

טיפים והמלצות להסכם פרידה תקין

  • לפני עריכת הסכם ההפרדה בצעו הפרדה כלכלית בין חשבונות הבנק המשותפים שלכם. וזאת, על מנת למנוע עוגמת נפש עתידית במקרה ובו יבקשו ממכם לפרוע חוב של בן/ת הזוג שלכם.
  • ערכו את ההסכם למועד קצר טווך יחסית. זה נובע מתוך תקווה להגיע לשלום בית או גירושין בהסכמה. הסכם הפרידה הינו ברירת מחדל בעייתית. לכן, כדאי למנוע את המצב הזה לטווך הארוך.
  • את ההסכם כדאי לערוך מייד כשהחלטתם להיפרד. מאוד לא כדאי לחכות זמן מה לפני שעורכים את ההסכם. הסיבה היא בשביל למנוע חיכוכים מיותרים שעלולים לצוץ בהמשך.
  • ערכו את הסכם הפרידה אצל טוען רבני מומחה לדיני משפחה או ע"י עורך דין. כיון שהסכם זה דרוש לו תוקף הלכתי או משפטי על מנת שיחייב את בני הזוג.

הסכם פרידה בין בני זוג – סיכום קצר

פרידת בני זוג עלולה לגרום לעימותים קשים בין בני הזוג. זה נכון גם אם ההסכם הוא זמני בלבד. והדבר נכון במיוחד במקרים בהם יש לזוג ילדים קטינים שבאחריותם.

על מנת למנוע קטטות וסבל מיותר, הזדרזו ופנו לאיש מקצוע. זה יסייע לכם להגיע למטרה לעבור את התהליך המורכב של גירושין בכמה שפחות נזק.

תוכן עניינים

לייעוץ חינם השאירו פרטים בטופס

שלא תפספסו

לשיחת יעוץ חינם

נושא הפניה

לפני שאתם יוצאים

שלא תפספסו פגישת יעוץ חינם

נושא הפניה