מזונות משמורת משותפת

מזונות משמורת משותפת

מזונות משמורת משותפת

מאמר זה יעסוק בנושא מאוד נפוץ המעסיק הורים רבים מאוד הנמצאים בהליך הגירושין: כמה משלמים מזונות במשמורת משותפת?

התשובה לכך היא משתנה בהתאם לפרטים רבים. בכל תיק יכולה להיות הכרעה אחרת, אבל באופן עקרוני יש לכך 2 כיווני חשיבה.

 

לחצו כאן כדי לקרוא את המאמר העוסק בנושא ההסדר של משמורת משותפת.

 

מזונות ילדים במשמורת משותפת

ישנן 2 אפשרויות להתייחס לכל הנושא של מזונות הילדים.

  1. הגישה הראשונה מתייחסת למזונות הילדים כחובה הורית כללית. כלומר שני ההורים צריכים לגדל את הילדים, לדאוג לילדיהם לכל צורכיהם. זה כולל עניינים רגשיים. להרעיף עליהם חום ואהבה. זה כולל טיפוח החינוך וההשקעה בנושא הזה. וזה גם כולל הוצאות כספיות. בכל הנושאים שני ההורים צריכים לשאת בנטל. כל עוד שבני הזוג חיים יחד, הם יכולים להתחלק בנטל באופנים שונים. כך למשל, הם יכולים להחליט שהגבר משקיע בעבודתו בכדי לפרנס את ילדיו, והאישה תשקיע את זמנה בלהיות עם הילדים, או להיפך. אבל כשבני הזוג נפרדים, עולה השאלה איך מחלקים את הנטל בין הצדדים. לפי הגישה הראשונה שני ההורים צריכים לשלם בשביל ההוצאות של הילדים. כל משפחה בהתאם לרמת החיים שלה או בהתאם לסטנדרט אחיד וכללי.
  2. הגישה השנייה מחלקת מלכתחילה את הנשיאה בנטל בכל הנושאים. כך למשל, תפקיד הגבר יהיה לפרנס את הילדים. זה לא אומר שהאישה לא עובדת. היא יכולה לעבוד, ואף להשתכר בשכר גבוה יותר מבעלה, אבל כאשר יש מחלוקת מי יצטרך לפרנס את הילדים, הנטל יהיה על האבא של הילדים.

 

מזונות ילדים משמורת משותפת – 2 הגישות בפרקטיקה

כשמתרגמים את 2 הגישות שציינתי בפן המעשי, מקבלים את ההבדלים בין הגישה של בית המשפט לבין הגישה של בתי הדין.

אמנם בנושא הזה השתנו דברים רבים, והנושא אינו כפי שהיה בעבר. אך עדיין יש את ההבדלים בין 2 הגישות.

 

משמורת משותפת מזונות ילדים

יש להדגיש שהנושא הינו בעל פרטים רבים מאוד. במאמר זה נסקור בקצרה את אחד הנושאים המשמעותיים במקרים אלה. אך מכיוון שהנושא הוא רחב מאוד, יש להתייעץ בכל מקרה לגופו.

 

הגישה של בתי המשפט

הגישה של בית המשפט תהיה בדרך כלל בהתאם לגישה הראשונה. כלומר שני ההורים נושאים בנטל באופן שווה.

כאשר יש מחלוקת בין בני הזוג בנוגע לשאלה מי צריך לשאת בנטל, הרי שהנטל יהיה על שני ההורים במקביל ובאופן שווה.

לכן כאשר יש משמורת משותפת, אומר בית המשפט: "למה להטיל על אחד הצדדים לשלם מזונות? שיתקזזו אחד מהשני". כלומר כל צד ישלם את ההוצאות של הילדים שלו בזמן שהילדים נמצאים אצלו במשמורת.

זה לא אומר שלא תצטרכו לשלם בכלל על המזונות. שכן, יש הוצאות חריגות שאינן נכללות בהוצאות השוטפות והיומיומיות. אך ברמת העיקרון אין לאחד הצדדים חובה לשלם מעבר להורה האחר.

 

הגישה של בתי הדין

הגישה של בתי הדין הרבניים היא אחרת. לפי הגישה של ביה"ד, הרי שברמת העיקרון החובה לשלם לילדים את המזונות היא על האבא ולא על האמא. לכן גם במצב של משמורת משותפת, האבא יצטרך לשלם את המזונות על הזמנים בהם הילדים נמצאים אצל אמם. אמנם גובה התשלום יהיה נמוך יחסית, אך עדיין החובה תהיה על האבא.

במקרים ספציפיים אפשר יהיה להטיל על האמא (ואף רק על האמא) את החובה לשלם את המזונות.

 

דמי מזונות במשמורת משותפת

הנושא הזה תלוי בגורמים רבים. לכן אי אפשר להכליל את הנושא באופן גורף. אך ניתן לומר שבמקרה בו יש הסדר של משמורת משותפת, הרי ששיעור המזונות נמדד בעקבות פרמטרים רבים, כאשר אחד מהם הוא באיזה ערכאה משפטית דנים בתיק. ככל ודנים בבית המשפט, יש אפשרות סבירה יותר לפטור מהחובה לשלם את המזונות. ככל והתיק מתנהל בבית הדין, הרי שהחובה תישאר קיימת. אך גם בבית הדין הגישה בנושא משתנה במידה מסוימת.

לכן, אי אפשר להכליל באופן גורף היכן עדיף לגבר/לאישה לנהל את ההליך המשפטי. שכן, לעתים עדיף לנהל אותו בבית המשפט, ולעתים בבית הדין הרבני.

נוסף על כך, במסגרת השיקול היכן לנהל את ההליכים, יש משמעות למהירות ההליך. בדרך כלל ההליכים בבית הדין הרבני הם מהירים ביחס להליכים בבית המשפט. אכן, הם לוקחים זמן, אך בדרך כלל פחות מאשר בבית משפט.

 

מזונות קטינים במשמורת משותפת – סיכום

לסיכום ניתן לומר שבנושא של מזונות הילדים יש הבדלים בין הגישות של בתי המשפט לבין בתי הדין. זה אחר הנושאים שבהם יש את ההבדלים הדרמטיים בין הערכאות.

 

בנוסף, כדאי שתדעו שההחלטה על משמורת משותפת אינה אוטומטית כלל ועיקר. לחצו כאן לקריאת המאמר העוסק באפשרויות השונות למשמורת על הילדים.

 

מכיוון שבנושא יש פרטים רבים, כדאי לכם לפנות ליעוץ מקצועי אצל טוען רבני שילווה אתכם וינהל את ההליך באופן מקצועי.

 

בהצלחה!

תוכן עניינים

לייעוץ חינם השאירו פרטים בטופס

שלא תפספסו

לשיחת יעוץ חינם

נושא הפניה

לפני שאתם יוצאים

שלא תפספסו פגישת יעוץ חינם

נושא הפניה